Appleseed Alpha

appalpha

Amerikai-japán anime, 2014 (imdb). Rendező: Shinji Aramaki. Az eredeti történetet (képregényt) a Ghost in the Shell írója, Masamune Shirow alkotta, a forgatókönyvet Marianne Krawczyk. Zene: Tetsuya Takahashi.

Deunan Knute és Briareos 22. századi történetét mutatja be a film, New York sötét, lerombolt, jövőbeli utcáin. Már ekkor is rég ismerték egymást, Briareos pedig már mint cyborg van jelen. A kihalt város romjain uralkodó gengszter, Two Horns üldözi őket, miután a bérmunkát nem végezték el. Útközben megmentenek egy különös, fiatal lányt, és az őt védő Olsont, akik valami fontos küldetésben vannak, és aztán már együtt harcolnak a nagy gonosz ellen.

appalpha1 appalpha2

Az első részt (Appleseed, 2004) szerettem, a második (Appleseed Ex Machina) oké volt, és ahogy trilógiáknál gyakori, a harmadikra – ami egyébként prequel – már teljesen kifújt a dolog. A látvány rendben volt, amennyire egy kompjúteranimált filmnél lehet, de az angol szinkront nagyon nehezemre esett hallgatni. Ahogy elnéztem pedig, ez a film eredeti nyelve, már ha ennek a kifejezésnek van bármi értelme is egy animénél. Egyedül a zene jött be, az is csak a végén. Előzetes.

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.