Kabuki-tánc

kabukiPathos in Metamorphoses: Az átváltozás szenvedélye címmel kabuki-tánc és szu-dzsóruri előadás lesz a Művésztek Palotája színpadán. Nagyszabású produkció, a műfaj kiemelkedő képviselőivel, neves hangszeres előadóművészekkel.

MűsorAz Ecsigo dzsisi – Az ecsigói oroszlán kabuki-tánc betét tradícionális énekszóval és zenei kísérettel előadott ritmusos táncdráma, mely az „oroszlántánc” valamint az „ippon geta” japán fapapucsban bemutatott japán sztepptánc egyedülálló ötvözete. Előadó: Nakamura Kazutaró, sokszoros díjnyertes tacsikata-táncos

A zenei aláfestéssel és egyedi narrációval felcsendülő dzsóruri, a Kikaigasima – Ördög-sziget a „japán Shakespeare”, neves drámaíró Csikamacu Monzaemon 1719-ben írt alkotása, mely a szülői gondoskodás, az önfeláldozó lelkület valamint a gazdával szembeni odaadó hűség jellemezte kivételes japán erényrendszer megörökítője. Narráció: Takemoto Chitosedajú. Samiszen: Tojotake Tomisuke.

A kabuki-tánc repertoár egyik híres darabját megelevenítő, zenei kísérettel színre vitt Szagi muszume – Kócsaglány egy leányként testet öltő fehér kócsag lélekrajza, mely az emberi formába bújt lélek szerelmi érzésekkel, féltékenységgel és halálküzdelemmel átitatott viaskodását festi meg. Az előadás a színpadon történő gyors kosztümváltás nem mindennapi japán technikáját követi. Előadja: Nakamura Kazutaró.

Mikor: 2014. július 5-6. 19:00
Hol: Művészetek Palotája, Bp. IX. Komor Marcell u. 1.
Jegyek a weboldalon (2500-3500 Ft.)

Kategória: JAPÁN, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.