Iceman

iceman0

Iceman 3D (Bing Fung, 2014) hongkongi-kínai akcióvígjáték. Rendező: Law Wing-Cheung. Főszereplők: Donnie Yen, Wang Baoqiang, Huang Shengyi, Simon Yam, Kang Yu, Lam Suet, Zhang Shaohua, Benny Chan. Az áprilisban bemutatott filmet 2012 decemberében kezdték forgatni Hongkongban. A 100 milliós költségvetés hamar megduplázódott, amiből 50-et egy hídra költöttek, a hongkongi állam ugyanis nem engedte, hogy az eredeti Tsing Ma hidat használják forgatási helyszínül, így készítettek róla egy másolatot. Állítólag a szereplők biztosítása sem volt olcsó. Íme a trailer.

iceman1 iceman2

A történet szálai a Ming dinasztia idejéből erednek, amikor is egy hamisan megvádolt császári őrt (Yen) gyermekkori barátai és kollégági üldöznek épp, de a jég fogságában rekednek 400 évre, majd pedig folytatódik a hajsza, immár napjaink Hongkongjában. A főhős pedig próbálja kideríteni, mi történt annó. Akinek tetszik az alaphelyzet, ajánlom az alábbi koreai sorozatot inkább.

iceman3 iceman4

A film az 1989-es The Iceman Cometh remake-je, amelyet Clarence Fok rendezett, és a főszereplője Yuen Biao volt, de erről nem tudok többet (gondolom, jobb). A filmmel kapcsolatban már eleve fenntartásaim voltak, a címe alapján, és végül is valamennyire tetszett. Nem az volt benne, hogy a szuperhős jégdarabokat lövell, igazából kiolvadása után már semmi fagyoskodás nem történt, csak repkedett a házak közt néha, de azt is csak azért, mert annyira gyors. A végső verekedés látványosabb volt, ahogy Donnietól várható, a vígjátéki részt tekintve viszont nem emlékszem vicces jelenetre. A történet elég hirtelen ért véget, mintha biztosak lennének benne, hogy jön a folytatás, és bizony tervezik is. Hogy mennyire tetszik, attól függ, ki milyen magasra teszi a mércét. (imdb: 4.7)

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.