Sminket a műszaki boltból

A japán fürdősók iránti vonzalmamról már hosszasan értekeztem, így érthető módon nagy várakozásokkal tekintettem utazásom felé, amikor majd könnyen megvehetem bármelyik fajtát. Ehhez képest, a helyi, kiotói kis cég termékét sehol sem leltem, de azért így is sikerült telerakni a bőröndöt.. Ami viszont igazán meglepett, hogy a legnagyobb választékot a Yodobashi Camerában találtam. Két éve még nem volt ott ilyesmi.

fürdősók sminkosztály

A Yodobashi Camera az ország talán legnagyobb műszaki áruházlánca, bár nincs olyan sok boltjuk (jelenleg 21), de általában 8-10-emeletesek, sőt, a Shinjukun található üzletük több külön épületből is áll. A cég neve egyébként egy itt található kerület korábbi elnevezéséből ered, mivel innen indultak el 1960-ban. Van, persze, online boltjuk is. Én most Akihabarán (Tokió), Kiotóban és Oszakában jártam, de az igazi élményért a Shinjukun levő üzletükbe menjünk, Tokió nyugati részén (az állomástól pár percre).

Talán nem kell magyarázni, hogy egy tízemeletes, nagy alapterületű műszaki áruházban milyen a választék, ha férfiakkal utazunk, nyugodtan itt hagyhatjuk őket a nyaralás idejére. Mostantól viszont már a nőknek sincs menekvés (bocs’ a sztereotípiákért, én amúgy órát venni mentem be..), már a bejáratnál ottragadunk a hosszú falakon át sorakozó, szupercuki telefontokok előtt.

akiba osakayodobashi casio

Mivel frekventált helyen vannak (gyakran a pályaudvar közelében), általában szuveníreket is találunk, és az információkat is több nyelven bemondják. A nagyobb áruházakban éttermek is vannak, és némelyikben Uniqlo ruhabolt is helyet kapott. De térjünk rá a legelső képen látható részre, ami pont az óraosztály előtt volt.

A szépészeti termékek felhozatala nem újság, hajszárítót eddig is árultak, és talán ezekből bővült ki ez a rész. Szerintem zseniális kombináció. Meg végül is, ha a kamerákhoz tokot és táskát, a táska mellé (meg a turisták miatt) bőröndöt is árulnak, akkor logikus, hogy a hajsütővas mellé pedig ott legyen a sampon. Nem?

tokok2012 kamerák

 Végül a reptéri drogériát leszámítva egyedül itt találtam pl. rízskorpás arcmosót és a többi terméket, végtelen fürdősót, és új sminkeket, napolajat, BB creamet, körömcsipeszt, olivás szappant… Duty free is vásárolhatunk, ahogy a legtöbb, nagy boltban, tízezer yen feletti vásárlásnál visszaadják a nemrég 8%-ra emelkedett áfát.

Kategória: JAPÁN, Utazás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük