Tenchu (drama)

tenchu0Japán dráma, 2014. A Fuji TV-n vetített sorozat 8 epizódból áll. Rendezők: Nishiura Masaki, Kobayashi Kazuhiro. Fsz: Ono Yuriko, Izumi Pinko, Kyomoto Masaki, Yanagisawa Shingo.

A főszereplő egy feudális korból, bomba által a mába repített nindzsalány, Sana. A harcban épp elvesztette a húgát, ám csakhamar egy fotón látja viszont. Egy idős nő akad rá, aki magához fogadja, és bemutatja baráti körének is, akik egy éjszakai bárban szoktak gyülekezni. Sok furcsa alak, pl. egy börtönből szabadult futár, egy meleg transznemű apuka, egy harcművész oktató és további öreglányok alkotják a bandát.

tenchu1Az egyes epizódok mindenféle bajbakerült emberek, bűnesetek történeteit mesélik el, és a fő téma az, hogy a rendőrség inkompetens, és nincs aki segítsen, de aztán a fenti társaság megoldja az ügyeket, Sana igénybevételével. Nem egy komoly, de azért szórakoztató kis sorozat, valamiért a Shinya Shokudo jutott eszembe róla, mert ott is hétköznapi, de fura alakok gyűlnek össze az éjjeli vendéglátóhelyen, és közben midenféle társadalmi problémákat is megfigyelhetünk.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük