Aga-Shio koncert

AGA-SHIO koncert lesz a Budapest Music Center-ben, 2014.június 29-én. Az AGA-SHIO zenei formációja a tradícionális japán zenei dallamvilágot megszólaltató tsugaru shamisen és a nyugati hangzásvilágot életre keltő zongorajáték különleges fúziója. A duó tagjai: Agacuma Hiromicu (cugaru dzsamiszen) és Sinoja Szatoru (zongora). Agatsumáról már többször szó volt a blogon, legutóbb egy koncertjén is jártam, úgyhogy mindenképpen ajánlom a koncertet! A két zenész Agatsuma 2004-es Beyond c. szólóalbumának készítése során talált egymásra, és 2009-ben jelent meg debütáló lemezük Aga-Shio címmel.

Bőbebb infó itt és itt. Jegyár 1500 Ft. Kaphatóak a helyszínen, az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kategória: JAPÁN, MŰSOR, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

 1. harpo szerint:

  Itt vannak fotók a budapesti BMC koncertről:

  http://www.jfbp.org.hu/hu/galeria//33

  Szuper volt a koncert, és számomra jó értelemben is meglepő, mivel ismertem Agatsuma pár lemezét, amik inkább a kommerszebb, popos vonalt erősítették,
  de ez a felállás, a zongorista Shionaya-val egy nagyon merész zenei kísérlet, amit
  ők is nagy kihívásnak élnek meg (ezt Agatsuma mondta nekünk, a közönségnek).
  Kísérleti zene, a klasszikus és a modern zene ötvözete, vagy inkább ütköztetése,
  ami a barokk zenétől a pop-rock zenén keresztül a mai modern jazz-es hangzásig terjed. Az itt játszott repertoár is ezt a széles skálát mutatta be, nagyon hatásos és
  zenei értelemben is sokszínű, izgalmas vállakozás ez, két nagyszerű hangszeres előadó, agyból-szívből-lélekből jövő együtt zenélése, bár valóban néha fülsértőnek, idegenszerűnek hatott a két hangszer összepasszintása, de összességében mégis bravúrosan megoldottnak tűnt. Két szimpatikus, mosolygós emberke ült a színpadon, akik nagyon közvetlenek, barátságosak voltak velünk, sőt magyarul is interpretálták magukat, a hangszerüket és műveiket, így a tolmácsnak nem sok dolga maradt. :)
  Agatsuma a végén egy japán népdalt is elénekelt a samiszen kíséretében, hát a hangja
  is szép és tökéletes. Az előadás végén CD-t is lehetett venni, amit dedikáltak.
  Ez volt az első mo-i fellépésük, remélem lesz még több is.

 2. asiafan szerint:

  Köszi a beszámolót és a linket, nagyszerű lehetett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük