Regionális Kit Kat: Kelet-Japán

eastkk

Meg tudom magyarázni! :) Arra jutottam, hogy mielőtt sok-sok dobozzal vennék az olvasottak alapján finom, különleges kitkatekből, ki kéne próbálni őket, mert azzal egy csomó pénzt és csalódást megspórolhatok. Úgyhogy gyorsan rendeltem még egy ilyen limited, vegyes csomagot.

Mindenféle japán, regionális ízek vannak benne, két kiadása is létezik, Kelet- és Nyugat-Japán. A nyugati kevésbé érdekelt, mert a zöldteásat, epreset ismerem belőle, még citrusos, pörkölt teás, fahéjas és lila édes krumpli változat van benne. Létezik teljes kiadás is, ami a 12 íz mellett még plusz egy, szőlős variációt is tartalmaz, bár a fenti doboz belsején található térkép 15-félét is mutat. Mindenesetre a keletiben ezek vannak:

Nagoya Red Bean Sandwich (azuki bab süti)
Shinshu Apple (alma)
Wasabi (vaszabi torma)
Zunda (Edamame/szójabab krém)
Yokohama Strawberry Cheesecake (epres sajttorta)
Yawataya Togarashi (dark, chili paprika)

eastkk3

Családi tesztalanyommal azonos véleményre jutottunk, de persze, ízlések és pofonok.. másoknak egész eltérő preferenciáik lehetnek. Az almásról pl. sok helyen olvastam, hogy megosztja a közönséget, nálunk nyertes lett, friss, mesterséges almaíze van, de remekül passzol a Kit Kat csokihoz. A wasabisról már írtam, az szuper. Még a sajttortás és a paprikás volt elég jó. Előbbi fehércsokis, az eper alig érezhető benne, inkább a torta sütirészét hozza. Az étcsokis, paprikás elsőre isteni, de a wasaival ellentétben ez tényleg csípős, nem is kicsit. Finomak.

A szójababos zunda világoszöld színű, fehércsokis, hasonló bevonatú, mint a wasabi, de elég erős – és számomra kellemetlen – szaga van, már messziről érezni. Az íze sem jobb szerintem, távolról talán a főtt kukoricára emlékeztet, ha valaki esetleg nem evett volna még szóját. Erről egyébként sok netes kritika ódákat zeng, úgyhogy szerencse, hogy időben kiderült, hogy nekem nem jön be. A red beanért sem vagyok oda, ízre ez volt a legrosszabb. A maradékot bevittem a céghez, ott érdekes mód akadt egy-két ember, akinek bejöttek az utóbbiak is. Összességében örülök, hogy kipróbálhattam így, egyszerre többfélét is, megelőzendő a téves szuvenírvásárlást.

A bejegyzés kategóriája: Gasztro, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük