Abraxas

abraxasAburakurasu no matsuri (2010), japán dráma. Rendező: Naoki Kato. Fsz: Suneohair, Rie Tomosaka, Kaoru Kobayashi, Manami Honjo, Ryouta Murai.

Sōkyū Genyū – buddhista szerzetes – regénye alapján készült a film. Egy fiatal, korábban zülött életmódot folytató zenész sok éve már szerzetesként él egy kis faluban, felesége és gyereke is van. Ám a zenétől nem tud elszakadni, és mentális zavarok is gyötrik, élete értelmét sem leli igazán. Egy iskolai előadás alkalmával meg is kattan kissé, és lassan rájön, hogy szüksége van a zajra (főleg torzított gitár és punkzene), és ebben a fő szerzetes is támogatja, úgyhogy megszületik a döntés, újra színpadra fog lépni.

Remek sztori, meglepően jó, kevéssé ismert film, amely sok külföldi fesztiválon (pl. Sundance) is sikerrel szerepelt. Stílusát talán a Departureshöz lehetne hasonlítani. A főszereplő, Suneohair (Kenji Watanabe) egyébként szintén zenész, indie rock sztár Japánban, aki több filmzenét is komponált. A rendező egy fiatal tehetség, 1980-ban született, és ha lesz új filmje, kíváncsi leszek rá. Ajánlom: trailer.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.