The Monkey King

monkeykp

Xi you ji: Da nao tian gong (2014) kínai-hongkongi fantasy. Rendező: Pou-Soi Cheang. Főszereplő, akciórendező: Donnie Yen. Továbbiak: Chow Yun-Fat, Aaron Kwok, Joe Chen, Kelly Chen, Peter Ho. A filmet még 2012-re ígérték, de 2014 januárjára halasztódott a bemutatója, amit a kínai újév idejére időzítettek. A 400 millió yuan költségvetésű filmet és Yent, mint főszereplő, még 2010-ben bejelentették, de aztán kifogytak a pénzből – legalábbis ezt hallottam a stáb egyik tagjától nemrég, aki történetesen az erhutanárom fia :). A filmet 3D-ben forgatták, és csupa CGI.

A majomkirály Vu Csenge-en klasszikus regénye, A nyugati utazás történetén alapszik, és azt meséli el, ahogy a Majomkirály fellázad a Jade Császár ellen a Mennyekben, az onnét száműzött démonok manipulációja hatására.

monkeyk1 monkeyk2 monkeyk3

Elképzelhető, hogy az eredeti sztorit szórakoztató és kevésbé béna formában is elő lehet adni, de szerintem elég bugyuta már a történet is, nem beszélve a karakterekről. A filmben szinte mindenki maszkot, teljes állatkosztümöt vagy harci páncélt visel, az öltöztetés, sminkelés valószínűleg hosszú órákat vett igénybe, és aztán nem is tudom, mit csináltak a színészek, néhány mondat szövegen kívül, mert a film nagyja láthatóan számítógéppel készült. Lebegő hegyek és városok, víz alatti palota… Kell némi fantázia a majomkirályban felfedezni Donniet, és nyilván a harci jelenetek sem éppen realisztikusak. Összességében pont olyan gagyi, mint vártam, de azért még így is nehéz volt végignézni. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük