Komenuka Bijin

kbijinsamples

Megint egy nem létező kategóriába posztolok kicsit, mert valami jót és japánt tapasztaltam. Kapcsolódó írásunk talán a fürdősók lehetne, megjegyzem, azokról ideát még elég sokat írtam… Most pedig jöjjenek a rízskorpás kozmetikumok. :)

Az úgy volt, hogy… már nem is tudom, mit kerestem az Amazonon, de valahogy kitalálta, hogy a krém és Japán keverékével becsalizhat, és elémajánlotta ezt. A cég ill. márka – NS-K: Komenuka Bijin – szinte minden termékéről csodálatos, lehengerlő kritikákat írtak a júzerek, és eléggé tetszik a doboza is, szép, színes, na, de még féláron is ismeretlen.

deepmoistjell

Úgyhogy elsőként a 10 darabos termékmintát rendeltem meg $5-ért, amihez aztán még több samplet kaptam, egy kis teát, gumicukrot, más cég termékét is, hogy a Trurenu oldalára csalogassanak, de mivel drágák, nem mennek vele sokra. Ráadásul eddigre már a szemgél izgatott, ami nem is tetszett. Volt még benne sampon, eszencia, hidratáló krémek, és aztán kipróbáltam az arcmosót. Itt fordult a kocka, mert ez viszont lenyűgözött, és később az is kiderült, hogy az eredetileg megtetszett, kék dobozos, mélyen hidratáló krém is remek. Még nem próbáltam ki mindent, és mondjuk, pl. a fehérítő szérum nem is érdekel, mert alapból is hullasápadt vagyok. :) Nézzük a dobozt.

komeboxJapánul nem tudóknak is szembeötlő lehet, hogy természetes összetevőket rajzoltak rá. :) Remélem, semmi nem veszik el a fordításban, a következőket sikerült kibogoznom: a legfontosabb alapanyag a rízskorpa (rice bran), vagyis a komenuka, amit a márkanévben is megtalálunk. A rizs korpája sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. A belőle készült, természetes kozmetikum kiváló hidratáló, tisztító, regeneráló hatású. Emellé még találhatunk a krémben kókuszolajat, aloe verát, mézet, kamillát, kollagént és hínárt (nincs valami gusztább szó arra, hogy seaweed?). Valamint glycyrrhizin is van benne, ami magyarul édesgyökér, és leginkább medvecukor formájában lehet ismerős.

komenukaA 100 grammos Cleansing Foam (米ぬか美人洗顔クリーム 100g) nekem amazonról jött, de ebayról is megszerezhetjük $30 alatt. Most itt álljunk is meg egy pillanatra. Még nyugati szemmel is drágának tűnik, és most tekintsünk el attól, hogy szerintem olyan jó, hogy megéri. A lényeg, hogy nagyon sokáig kitart. Volt olyan, aki azt írta, fél év alatt még csak a felénél tart, és ezt simán el tudom képzelni, ugyanis egy alkalomra csak annyit használok, mint egy éretlen zöldborsó fele. Egész’ irreális, hogy abból két tenyérre jutó, krémes hab képződik, ami bőven elég, és nagyon finom (nem ízre, hanem érzés). Már csak az élményért is jó. Ami engem illet, egyetlen alkalomtól szebbnek és főleg, hidratáltabbnak éreztem magam, tiszta és puha a bőröm, és boldogan mosolygok egy ilyen kis hülyeségtől.

Kellemes, gyengéd, krémes, de azonnal lejön, nem kell órákig öblíteni, hogy leszedjen valami nyálkát vagy ragacsot az ember, ami után aztán csak kiszáradna. Jól tisztít, sokáig hidratál, és gyorsan. Amit hiányolok, az egy pumpa lenne, mert a kupakos tubus megoldást nem szeretem. Az árra visszatérve, Japánban is olyan 2000 yen körül van, úgyhogy a fenti elég korrekt. Van még egy NS-K Special Cleansing Foam is, ami még jobb (kicsit drágább), a mintacsomagból azt is próbáltam, de nem vettem észre különbséget a kettő közt. Létezik még sminklemosójuk is, bár a nagyját ez is viszi.

Ami a gyártót illeti, a Nihonsakari fő irodája az Oszaka melletti Nishinomiyában található, és már 125 éves múltra tekinthetnek vissza. Kozmetikumok mellett szakét gyártanak még. A két dolog annyira nem eltérő, hiszen mintkettőnek a rízs az alapanyaga, másrészt sok krémjükben van rízspálinka is. Gondolom, az NS-K a Nihon Sakari és a Kozmetikum vagy a Kome (rízs) betűiből lett. A hajápoló készítményeik is elég jó hírben vannak.

Aztán még az történt, hogy a vacak csomagolás miatt úgy jött meg a doboz, mintha ráléptek volna (tubus oké), amiről gyorsan reklamációt küldtem az amazonnak, valamint még a beígért, ingyenes termékmintát is kifelejtették belőle, úgyhogy még aznap este visszatérítették a teljes árat. Ettől olyan bűntudatom lett, hogy meg kellett vennem helyette/mellé a Deep Moisture Jell-t (fenti, kék doboz), ami meg egy kiváló hidratálókrém. Ezt is próbáltam a mintákból, és amellett, hogy jól hidratált, a fő vonzereje az volt, hogy egy percen belül nyomtalanul felszívódott. Remélem, a kezdeti lelkesedés után hosszútávú, látványos hatása is lesz a fentieknek, de anélkül is kellemesek. Ajánlom kipróbálásra.

samponis

[update] A helyzet később súlyosbodott kicsit, ahogy elkezdtem kifogyni az aprócska termékmintákból, rá kellett jönnöm, hogy a toner is igen jól működik nekem. Nincs benne alkohol, hogy kiszárítson, és az arcmosóhoz hasonló összetételű, mínusz méz, plusz még egy rizses dolog és loofah. 120ml-esnek vettem, de 200ml-t kaptam, remélem, ez a tévedés fenntartható lesz.. Aztán a sampon és hajápoló (hair treatment) kombót próbáltam ki, aminek semmi esélye nem volt, mert utálok hajat mosni. Főleg két részletben, úgy, hogy órákig tart leöblíteni a ragacsot. Hajszárítás után ért a sokk a tükörben, mert még sosem volt ilyen szép, egyenes, ép a hajam (kesze-kusz, száraz helyett), úgyhogy nincs mese..

A Daily Shampoot rendeltem, mert az a legolcsóbb ($14/200ml), és állítólag japán-szagom lett tőle. Kellemes, nem habzik olyan veszettül, mint nyugati társai, de van benne – nyilván a márkához kötelező rízskorba mellett – pl. aloe, ginzeng, seaweed és szaké. Az NS-K Light Hair Treatment a hozzá passzoló kondícionáló, hogy még töretlenebb, hidratáltabb maradjn a haj. Tartalmaz ginkót, élesztőt, algát, mézet, jojoba olajat és szintén szakét. Bár első alkalommal nagyon tetszett, a csak-sampon próba után nem volt olyan nagy a különbség tőle (mint amennyivel drágább), ugyanakkor több is, 375 ml. Külön-külön is jók szerintem.

Kategória: JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.