Police Story 2013

polices13

Jing cha gu shi 2013, kínai-hongkongi akciódráma. Rendezte Ding Sheng (a szintén Jackie főszereplésével készült Little Big Soldier rendezője). Fsz: Jackie Chan, Liu Ye, Jing Tian. Félrevezető cím, ha a korábbi Police Story (Rendőrsztori) sorozatra asszociálunk, bár tényleg annak a része ez is, de egészen más, ugyanis semmi vígjátéki nincs benne, csak nyomott hangulat, meg látványos verekedésekből se sok. Plusz Hongkong helyett Peking.

Jackie egy mainlandi zsaru, valami zűrös klubban találkozik a lányával, aki a folyton távol levő apját mindenféle lázadással – tetkóval, idős szeretőve – próbálja bűntetni. A már magában is elég gázos, több emeletes klub azonban túszdráma helyszínévé alakul át.

polices13a polices13b

A sötét hangulat még oké, és a családi dráma sem baj, de valami hiányzott, túl zavarosan indul a történet, és mire kibogozzuk, mi van, már nem igazán érdekel a szereplők sorsa. Talán egy jó soundtrack segített volna a hangulaton, a háttérzenék, akció rockszámok elég gagyik voltak. A befejezés is kissé értelmetlen vagy érdektelen volt. A 20-30 évvel ezelőtti klasszikusokkal összehasonlítani sem lehet a filmet, talán még a 2004-es New Police Story áll közelebb hozzá, de is jobb volt ennél. Íme az előzetes.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük