Young Detective Dee

youngdee

Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon (2013) “Di Renjie: Shen du long wang” kínai, kosztümös akció. Rendező: Tsui Hark. Főszereplők: Angelababy, Carina Lau, Mark Chao, Lin Gengxin, Kun Chen, Feng Shaofeng és a koreai Kim Bum. A 2010-es  Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame “folytatása”, ill. előzménye, mivel prequel. Abban Andy Lau volt a főhős, itt azonban a tajvani-kanadai Mark Chao lép a fiatal Dee szerepébe. A filmzenét ezúttal Kenji Kawai írta.

youngdee2 youngdee1

A film a császári flotta vereségével indul, amelyet egy misztikus tengeri szörny okoz. Ennek hatására a köznép mindenféle vallási hiedelmekhez fordul, és egy csinos kurtizánt visznek épp egy templomba, a tengeri szellemeket lenyugtatni, amikor a fiatal Dee megérkezik. Egyből kiszúr pár gyanús alakot a tömegben, és nem sokára ő is bajba sodorja magát.  Itt kerül útjába Yuchi detektív, aki később barátja és riválisa is, míg sok-sok huzavona után Dee maga is detektívként nyomozhat a misztikus ügyben. Egy börtönből való szabadulása során egy fiatal orvost is maga mellé fog, és a fent említett, csinős nő is melléjük csapódik.

youngdee4 youngdee3

Az ősi, császári idők Sherlock Holmesja rendkívül furfangos és szórakoztató nyomozást igér, a történet fordulatos, érdekes és jól megírt. A színészek is jók voltak, pedig sokkal kevésbé ismert sztárok, minden az előző filmben. Szörnyek, elképzelt városok, mutáns lények okán jó sok CGI is van a filmben, de illik bele, és bár a valósághűtől még messze van, szerintem jól sikerült, vagy legalábbis nem zavaró. Rengeteg akciójelenet is van, de azért a személyes dráma, a különféle kapcsolatok és a rejtélyek kibogozása a lényeg. Nem mondanám, hogy jobb, de nem okozott csalódást a film az első részhez képest, ajánlom.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.