Krrish 3

krrish3

Krrish 3, bollywoodi, szuperhősös scifi. Évekig vártam, aztán olyan soká’ tartott, hogy el is felejtettem, hogy jönni fog egy új része a Krrishnek, ráadásul jól össze is zavart a számozás, hogy egyből a 3-ra ugrunk. Ennek oka, hogy a Krrish (2006) is már a trilógia második részének számított, amelynek kezdetét a Koi… Mil Gaya című, 2003-as film jelenti. Mindegyiket Rakesh Roshan írta és rendezte. A dalokat testvére, Rajesh írta, a házzérzenét pedig Salim-Sulaiman. Az újat 2013. november 1-én mutatták be, mint helyi blockbustert. Főszereplők: Hrithik Roshan, Vivek Oberoi, Priyanka Chopra, Kangna Ranaut.

krrish3a krrish3b

A film nagy részét a mumbai-i Filmistan Studiosban vették fel, de sokat szerepel benne a svájci Jungfraujoch hegy csúcsán található Sphinx obszervatórium is, az egyik dalt pedig Jordániában forgatták. A film 152 perces. A történet az előző rész happy endjétől folytatódik, Krrish megmenekült, tudós apja és a fiatal házaspár együtt élnek boldogan. Krrishnek csak a munkahelyén van gondja, amit szinte naponta cserél, mert mindenhonnan kirúgják valmi gond miatt, ami főleg abból adódik, hogy hirtelen lelép, mindahányszor szuperhős jelmezt kell húznia, hogy valakit megmentsen. A média és a tömegek persze, hősként ismerik, de kilétét továbbra is homály fedi.

krrish3c krrish3d

Ahogy szaporodnak a különféle terrorcselekmények, egy gyilkos vírus is megjelenik, lassan kiderül, hogy egy gonosz tudós próbálja uralma alá dönteni a világot, titkos (svájci:) laborjából a hegytetőn. Nyaktól lefelé béna lévén végső célja, hogy megtalálja a dns-éhez tökéletesen passzoló egyedet, akinek a gerincvelejével majd meggyógyul. A hasonlók keresésének egy részeként pedig saját véréből gyárt félresikerült mutánsokat. A helyzet akkor válik komollyá, amikor a gonoszok Krrish tudós apját veszik célba, meg persze, a csaját is elrabolják. Cserébe egy másik nő, egy csinos mutáns férkőzik a közelébe.

Már az előző részt sem a történet drámai értékéért néztük, de egyébként szórakoztató a sztori, mégha kevésbé eredeti is. A lényeg a szuperhős rész, az pedig menő. A látványelemek jól sikerültek, hollywoodi produkciók (mondjuk X-men) szinntjén áll a nagy költségvetésű film. A színészek is oké, bár itt azért elsősorban a két nő (Priyanka Chopra és Kangna Ranaut) és a deltáit, hasizmát többször is megmutogató Hritik külső megjelenése van fókuszban. Meg persze, a tánc, lévén bollywoodi filmet látunk. A dalbetétek ezúttal gyérebbek voltak, mint az előzőnél, vagy legalábbis nekem úgy tűnt, maga a film sem olyan hosszú. A zene sem fogott meg annyira, bár hasonló volt az előzőhöz, sőt, ugyanazt a fő dallamot használták benne, de valahogy unalmasabbra sikerült. A tömeges táncjelenetek látványosak, de talán ha három volt a filmben, amire emlékszem. Mindenesetre akinek annó tetszett a Krrish, az nézze meg ezt is.

Dalok:

God Allah Aur Bhagwa családi tömegtánc, energikus popzene
Raghupati Raghav Hritik/Priyanka szerelmesdal tömeggel
Dil Tu Hi Bataa – Hritik/Kangna lírai duett, jordániai táj.

Kategória: FILM, HINDI, ZENE | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük