Drug War

drwar

Du Zhan (2012) kínai-hongkogni akciókrimi, rendezte Johnnie To. Főszereplők: Sun Honglei, Loius Koo, Huang Yi. Zene: Xavier Jamaux. Ez To első akciófilmje, amelyet teljes egészében (mainland) Kínában forgattak. A San Diego Film Critics Society legjobb külföldi filmnek járó díját nyerte el. DVD-n és blurayen is megjelent már.

drwar1 drwar2

A film főhőse egy drogbáró, Choi (Koo), akire letartóztatásakor halálbüntetés várna, és ennek elkerülésére a rendőrség oldalára áll. A nyomozó (Sun Honglei) nem nagyon bízik benne, de azért elkezdik felszámolni a meth laborokat és a különféle bűnözőtársakat. A kérdés, hogy ki jár túl a másik eszén, a rendőrök, a főbűnöző és üzlettársaik mind elég furfangosak és brutálisak, egymást váltják az izgalmas helyzetek. Kitűnő film, tele fordulattal, érdekes karakterekkel, és remek a rendezés is. Meg persze, akció, lövöldözés is akad bőven. A hangulata is klassz, hatásos filmzenét írt hozzá Jamaux, aki már több Johnnie To filmen (Sparrow, Mad Detective) is dolgozott. Csak ajánlani tudom.

A bejegyzés kategóriája: FILM, KÍNAI
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 5 hozzászólás érkezett

 1. Adam szerint:

  Jó volt. A New World mondjuk jobban tetszett, de hangulatra ez is rendben volt. A színészi alakítások kicsit egyszerűek voltak nekem mondjuk, de összességében egy elég jó film. Nem az a pörgős, akciódús valami, mint az Exiled, de azért le tudja kötni az embert.

 2. asiafan szerint:

  Köszi a véleményt. Mindkettő jó film, bennem valamiért ez jobban megmaradt idővel, mint a New World, de az Exiled az igazán felejthetetlen.

 3. harpo szerint:

  Képzeld, ezen a héten leadja ezt a filmet nálunk a Film Mánia, és másnap egy régebbi Johnnie To filmet is. Fejlődünk :))
  (amúgy a Film Mánia most már sorozatban vetít HK-i filmeket, újakat is. pl. volt már több Ip Man film is, a Donnie Yen-es is)

 4. asiafan szerint:

  szinkronos vagy felirattal?

 5. harpo szerint:

  Sajnos a TV-ben leadott filmeket mindig szinkronizálják. Ezeknél a A Film Mánia csinálja a szinkront, viszont dvd-n nem jelennek meg. Szinte már semmi ázsiai film nem jelenik meg nálunk, így marad a tv és a letöltés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.