Gou

gou-ostGō: Hime-tachi no Sengoku (japán, történelmi sorozat), az NHK Televízió 2011-es, ötvenedik taiga drámája. Az egész évben futó sorozat 47 epizódból állt, és Kumiko Tabuchi írta, aki az Acu hercegnőt is. A Ryo Yoshimata szerezte filmzenéről már korábban írtam.

Főszereplők: Juri Ueno, Rie Miyazawa, Asami Mizukawa, Honami Suzuki, Etsushi Toyokawa, Gorou Kishitani, Kinya Kitaoji, Osamu Mukai, Koji Ishizaka és még sokan. Rendezők: Masaya Iseda, Yusuke Noda, Takuya Shimizu.

gou-mukaiA történet a háborúskodós, Szengoku időszakban, a 16-17. században jászóik. Cím- és főszereplője Gó (Oeyo), Oda Nobunaga egyik unokahúga. Nobunaga húgának három lánya volt, Gó a legkisebb. A három lány fordulatos életét követhetjük végig egy zűrzavaros időszakban. A fiatal Gó életének „történelmi” főhőse először Nobunaga volt, majd később Toyotomi Hideyoshi kerül a középpontba, és ahogy a csaták, hadurak cserélődnek, végül Tokugawa Ieyasu. Csatából, tragédiából, házasságból és gyerekáldásból is jut bőven.

gou-sis

Bár összesen több, mint 36 órát töltöttem a nézésével, végül megkönnyebbülés volt, hogy vége. Nem volt olyan érdekes, hangulatos, mint a korábban nézett taiga drámák, és a sok történeti ugrás is kicsit zavaró volt, szétdarabolta a sztorit, de azért időtöltésnek megfelelt. A főszereplőkért nem voltam oda túlzottan, bár nem voltak rosszak, de kicsit furcsa, ahogy ugyanaz a színész játssza a karaktert kb. 15-50 éves koráig, és ezt úgy oldják meg, hogy az elején masni van a hajában. Voltak azért elég komplex karakterek is, de főleg férfiak. A zenéről már írtam, hogy jó, és azért a történelmi eseményeket is érdekes volt végigkövetni, bár nyilván ki voltak színezve, de tény, hogy Gó eléggé bekerült a dolgok sűrűjébe. Egyik unokája pl. később császárnő lett. Ami ezt a korszakot illeti, a Komyo ga Tsuji sokkal jobban tetszett, és még megnézem majd a Furin Kazant is.

gou-oda

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Rowena Shepard szerint:

    Ezt hol lehetne beszerezni? Angol feliratot találtam hozzá, de működő letöltéseket nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük