Gou filmzene

gou-ost

A Go – Himetachi no sengoku az NHK televízió 2011 évi taiga dráma sorozata, amelyet most kezdtem el nézni. Bár még csak az első résznél tartok, a zenéje egyből felkeltette a figyelmem, ugyanis erhu is hallható benne (Chen Min játszik rajta). A zeneszerző, Yoshimata Ryo 1959-ben született, és ő írta pl. az Atsuhime filmzenéjét is, terebélyes repertoárjában főleg tévézenék szerepelnek.

Engem azért nem lehet csak egy erhuszólóval megvenni, ellenben a kellemes, akusztikus dalok, zongoradarabok után belecsaptak az elektromos gitár húrokba is… Változatos, izgalmas, szép zene található a 22 trackes albumon, amelyek mindegyike önálló dalnak vehető, 2-4 perces. Klasszikus zenei, szimfonikus daraboktól a rockig sokféle stílust képviselnek az instrumentális művek, gyakran hallunk benne akutszikus gitárt is. Még egy kis kelta zene is bejátszik, vagy épp harmonika, de a film közben nem volt olyan furcsa. Ajánlom a lemezt, és aki nem tud vele betelni, annak ott van még a Vol. 2 is.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, ZENE
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Árpád szerint:

    :)
    A kérdésem az lenne, hogy honnan lehet tölteni az ilyen drámákat és hogy létezik-e hozzájuk magyar felirat gyártó csapat, vagy csak angol felirattal nézhetőek?

  2. asiafan szerint:

    Általánosságban a google tud válaszolni a kérdésedre, de doramák terén a http://www.d-addicts.com/ oldalt ajánlom még, ahol feliratokkal is foglalkoznak (van magyar lista is), de a legtöbb ilyenhez általában még angol is csak lassan készül. Valahol érthető, mert kb. 50x 1 órás epizódok, ráadásul a helyi, korhoz illő nyelvezettel, történelmi háttérrel bonyolítva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük