Jeon Woo Chi

woochi

Woochi (2009), koreai fantasy, akcióvígjáték. Rendező: Choi Dong-hoon (Tazza, The Big Swindle). Fsz: Kang Dong-won, Im Soo-jung, Kim Yoon-seok. A speciális efektekkel teli, látványos akciófilm 2009 harmadik legnyereségesebb koreai filmje lett, egy népmesén alapszik. Előzetes. (2012-ben készült egy tévésorozat is a témában, ugyanezzel a címmel, de annak más a sztorija és a karakterei.)

woochi1 woochi2

500 éve, a Joseon Dinasztia idején a szörnyeket kontrolláló varázsfurulya rossz kézbe került, majd kettétört, és két taoista mester vigyáz rá, míg három halhatatlan varázsló tudja csak összerakni, és elszabadult néhány gonosz  lény is. A helyzetet az egyik taoista semmirekellő tanítványa bonyolítja még, akit csak a hírnév és a szórakozás érdekel, ám a legtöbb szereplő végül fali festmény tekercsben végzi, és csak 500 évvel később varázsolják őket belőle, mert ismét segítségre lesz szükség a szörnyek begyűjtéséhez. A zűrös, fiatal Woochi hamar feltalálja magát korunk Szöuljában is, de a régi események felgöngyölítésére is szükség van a helyzet megoldásához. Segítségére van barátja, egy emberi formában megmaradni vágyó kutya (aki néha ló), és egy 500 éve megismert, csinos, fiatal nőt is viszontlát…

woochi3 woochi4

A helyzetek, főleg a korszakváltásból adódóan sokszor komikusak, a könnyed, szórakoztató történet sem rossz, és a harcok látányos verekedésekkel meg a szokásos varázsló-cgi trükkökkel vannak tele, a maga nemében élvezetes film.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.