Secretly, Greatly

secretly

Eunmilhage Widaehage 2013-as, koreai akciófilm, dráma. Rendező: Jang Cheol-soo. Fsz: Kim Soo-hyun, Park Ki-woong, Lee Hyun-woo, Son Hyun-joo, Lee Chae-young. A film egy 2010-es, webes képregényen alapszik (címe: Covertness, szerzője „Hun”). Júniusi bemutatójával számtalan boxoffice rekordot megdöntött a mozikban, így pl. a legnagyobb első napi bevétel rekordját is, amelyet eddig a The Host tartott.

secretly1 secretly2

A film főhőse három fiatal, észak-korai kém, akiket különleges kiképzés után délre küldenek, ahol beolvadnak a falusiak közé. Egyikük bolondnak, másikuk középiskolásnak, a harmadik pedig leendő zenésznek adja ki magát, ám lassan belebonyolódnak a környéken lakók életébe, mindennapjaiba is. Ám a hazai fronton hirtelen átszerveződik a hatalom, új irányt vesz a misszió, és meg akarják szűntetni a déli kémek tevékenységét, mindegyiküknek parancsba adják, hogy vessenek véget az életüknek, az ellenszegülőket pedig levadásszák.

A film részben komédia is, köszönhetően annak, hogy a főhős szuperkém a falu bolondjának adja ki magát, de inkább a dráma a lényeg, ellenben akcióból is jut bőven. Sok, látványos verekedést is láthatunk. Jó sztori, érdekes karakterek, egy-két fordulat és a helyes, fiatal – tinédszereket a moziba vonzó – színészek miatt is érdemes megnézni.  Trailer.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük