Enkh Jargal fellépés

zengo30Végre Magyarországon! Egyik kedvencem, a mongol zenét játszó Enkh Jargal, a Zengő együttes 30. éves jubileumi turnéján fog vendégszerepelni, több fellépése is lesz, kötelező!!! Közreműködik: Berecz András, Vujicsics, Rüdiger Oppermann, Enkhjargal Dandarvaanchig és a Zengő együttes.

A koncertek este 6-kor kezdődnek.

2013. október 02. – Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ (Csokonai u. 1.)
2013. október 03. – Pécs, Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.)
2013. október 04. – Budapest, Hagyományok Háza (I. ker., Corvin tér 8.)

A másik közreműködő, Rüdiger Oppermann német hárfaművész, régóta zenésztársa Enkhnek, gyakran lépnek fel együtt. Íme egy korábbi felvétel (7 perctől hárfa):

Enkh egyébként nem először jár nálunk, szintén a Zengő együttessel lépett fel itt 2009-ben is. Bár hozzánk ritkábban jön, a koncertnaptára hihetetlenül sűrű.

Enkh Jargal „Epi” (Mongólia):

epiprofile

Epi 1968-ban született Ulanbatorban, s az orosz határ közelében fekvő falucskában, Altanbulagban nőtt fel. Apja lótenyésztéssel foglalkozott, így közelről megismerhette népe tradicionális életformáját. Később az Ulanbatori Zenei Konzervatóriumban a térdhegedű (morin hoor) legelismertebb mesterétől tanulta a hagyományos mongol zenét. A 90-es években Németországba került, ahonnan szinte egész Európa közönségét megismertette térdhegedű-játékával és katartikus „dorombéneklésével”.

magyar népzenét játszó Zengő együttes 30 éves fennálását ünnepli a fenti koncertsorozattal, mely alkalomból egész évben ünnepi fellépésekkel és egy jubileumi lemezzel is megörvendeztetik a rajongókat. 1983-as alakulásuk óta számtalan rádió- és tévéfelvételt készítettek, öt nagylemezt adtak ki, és a világ sok más országában is vendégszerepeltek már. Most a jubileum alkalmából hívták meg a közreműködők listáján található barátaikat, akik önállóan és a zenekarral közösen is színpadra fognak lépni.

Kategória: Mongol, MŰSOR, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Ágoston Péter szerint:

    Már meg is szűnt a Zengő weblapja, egyből tovább dob FB-re, ami elég szegényes tartalommal bír :-/

  2. asiafan szerint:

    Amikor belinkeltem, még ment, de elég réginek tűnt. Lehet, hogy csak újat csinálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük