Újabb Ghibli Moleskine

moleskine_the_wind_rises_archiveA neves füzetgyár Ghibli Stúdiós noteszével annó a Ghibli Múzeumban találkoztam, ezúttal pedig egy special editiont dobtak piacra, Hayao Miyazaki legújabb filmje, a The Wind Rises megjelenése alkalmából. Az új, Miyazaki anime egy repülőgéptervezőről szól, így főleg ezt a témát láthatjuk viszont a Moleskine füzet lapjain is, a borítón Miyazaki egy rajza és a The Wind Rises logójának lenyomata található.

A hírre véletlen akadtam, ennél érdekesebb az a része, hogy kijött a film (Kaze Tachinu), amely a Mitsubishi A6M Zero harci gépet tervező Jiro Horikoshi fikciós életrajza. Az animét július 20-án mutatták be Japánban, és a Velencei Filmfesztiválon is indul. A bemutató hétvégén az idei legnagyobb sikert érte el a film, két nap alatt 960 millió yent kaszálva. Íme a japán előzetes (4 perc):

A filmmel egyidejűleg mutatták be a stúdió egy másik filmjét is, amelyet Isao Takahata (Grave of the Fireflies, Pom Poko, My Neighbors the Yamadas) rendezett, a címe Kaguya-hime no Monogatari, és egy népmesén alapszik. Teaser itt.

Kategória: ANIME, JAPÁN, NEWS | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük