Kiseki

kiseki

I Wish (2011), japán film. Rendező: Hirokazu Koreeda (Air Doll, Still Walking, Nobody Knows). Fsz: Koki Maeda, Oshiro Maeda, Jô Odagiri, Hiroshi Abe, Nene Ohtsuka. Zene: Quruli.

Koichi anyjával és nagyszüleivel Kagoshimában él, öccse, Ryonosuke pedig az apjukkal Fukuokában, a család a szüleik szétválása előtt Oszakában élt együtt. A két várost mindeközben éppen egy új gyorsvasút fogja összekötni, és a gyerekek azt hallják valakitől, hogy ha amikor a két shinkansen elrobok egymás mellett, a nagy energiától csoda történik, és valóra válnak a kívánságok. Ezért Koichi elhatározza, hogy odamegy, illetve, hogy ott találkozik testvérével, ahol számításuk szerint a két vonat is fog…

kiseki1 kiseki2

Kettő, sőt, még több aranyos kisgyerek lévén a filmben, arra számítottam, hogy főleg erről lesz benne szó, hogy milyen bájosak. És bár családi filmnek is elmegy, sokkal komolyabb, minden korosztály számára elgondolkoztató, egyetemes a történet. Az elképzelt csoda révén az álmokról és a valóságos tervekről szól, arról, hogy mennyire tudnak lelkesedni és küzdeni – vagy egyátalán bármi iránt elhatározódni – az egyes korosztályok. A gyerekeken kívül, akiket főleg a pályaválasztással zaklatnak, a különvált szülők és a nagyszülők is szembesülnek a kérdéssel más-más formában. Trailer.

kiseki3 kiseki4

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük