The Garden of Words

kotonoha

Kotonoha no Niwa (2013) japán anime, 46 perc. Rendező: Makoto Shinkai. Takako 15 éves, középiskolás srác, de koránál kissé érettebb, szülei szétmentek, és a bátyja is épp kiköltözőben. Egy régi emlék folytán beleszeretett a cipőkészítébe, ez az álma, amelynek megvalósítása miatt a szünidőben is csak dolgozik, és amúgy elég zárkózott srác. Egy nap a Shinjuku Gyoenben (tokiói, nagy park) megismerkedik egy (nála) idősebb nővel, aki szintén imádja az esőt, és mindketten odaszöknek rossz időben az iskola vagy munka helyett. Az esős évszak azonban egyszercsak véget ér.

kotonoha1 kotonoha2

Makoto Shinkai minden egyes animációja lenyűgöző, kicsit olyanformán, mint Miyazaki filmjei, hogy nem tudunk hozzászokni. A 5 Centimeters Per Second révén lett talán leginkább ismert a fiatal rendező, 2007-ben, majd ezt követte a 2011-es Children Who Chase Lost Voices. Mostani filmje inkább csak rövidfilm, kicsit befejezetlennek éreztem, ki lehetett volna dolgoni kétórásra is a sztorit, de főleg a rajzok öncélú csodálatáról szólt az egész. Az viszont tényleg olyan szép. Különösen a fények és a víz (tó, eső) ábrázolása, szinte fotónak tűnik. Trailer.

 kotonoha4 kotonoha3
kotonoha5 kotonoha6

Kategória: ANIME, FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. Szabó Árpád szerint:

    Ebben a pillanatban zártam be a lejátszót. Shikai film, ergo nagyon jó. A napsütés mellett most jött az eső vizuál orgiának. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük