The Kirishima Thing

ƒEƒ‹ƒ‹_— _A

Kirishima, Bukatsu Yamerutteyo (2012), japán film. Rendezte: Daihachi Yoshida (Funuke Show Some Love, You Losers!, Permanent Nobara). Főszereplők: Ryunosuke Kamiki, Ai Hashimoto, Suzuka Ohgo, Masahiro Higashide, Kurumi Shimizu, Mizuki Yamamoto, Mayu Matsuoka, Motoki Ochiai, Koudai Asaka, Tomoya Maeno. A film négy díjat nyert a Japan Academytől, a legjobb filmnek és rendezőnek járót, és a Mainichi Film Awardson is három hasonlót, több nemzetközi fesztiválon is bemutatták.

A szokásostól eltérő, középiskolás történet Ryo Asai 2010-ben publikált regényéből készült, több nézőpontból is elmesél egy-egy napot, miközben megismerjük az iskolások nem túl idilli, és még csak nem is igazán romantikus életét, a különféle klikkek és elvárások nyomása alatt álló karaktereket. Nem igazán szimpatikusak, sem a menő, sem a lúzer csapat, és főként nem a csajok.

kirishima1 kirishima2

A nézőpontváltások sem juttatnak nagy felismerésekre, mint más, okosabb filmekben (pl. A Stranger of Mine), inkább redundásak, ugyanúgy el lehetett volna mesélni a semmit egy menetben is. A történet főszereplője Kirishima, egy hiányzó osztálytárs, akit egyszer sem látunk, de mindenki keresi valamiért. Egy kicsit Godot-ra várva, de akkor már inkább Beckettet ajánlom. Trailer.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.