Journey to the West: Conquering the Demons

journeytw

Xi You Xiang Mo Pan (2013), kínai fantasy-komédia. Rendező: Stephen Chow és Derek Kwok. Főszereplők: Huang Bo, Shu Qi, Wen Zhang, Show Luo, Chrissie Chau. A Wu Cheng’en híres regényének, a Nyugati utazásnak témájára épülő vígjáték a történet második szakaszának idején, a Majomkirály 500 éves bezártságának végén játszódik, amikor egy-két démonvadász találkozik egymással (főhősünk és Shu Qi) meg persze, démonokkal, valamint ostoba falusiakkal. A sztori – függetlenül az eredeti fantáziavilágától – teljesen idióta, és a poénokat sem nevetném intellektuálisnak, finoman szólván, de azért humoros.

journeytw1 journeytw2

A film nem biztos, hogy létező értékét néhol az akciójelenetek növelik, meg persze, a kínai nézőknek bármit el lehet adni Majomkirállyal vagy a többi klasszikus művel. Nagy rekordokat is ért el a box-office, már túl van a 200 millió dolláron. A felénél ki akartam kapcsolni, de a végére egész összeállt a film mondandója. Ennek ellenére szívesebben néztem volna inkább a falat egy üres szobában két órán át. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Az utóbbi pár év egyértelműen legjobb kínai filmje. Szerintem nagyon okos gegek voltak benne, főleg a ’94-es változat ismeretében. Nem sok Stephen Chow filmet láttál eddig ezek szerint, akkor már „hozzáedződtél” volna a humorához. :) Azon ritka „feldolgozások” egyike volt, amik méltóak a ’90-es évekbeli darabokhoz, ez képes volt felnőni a Chinese Odyssey duológiához.

  2. asiafan szerint:

    Láttam a filmjeit, de ez nem megszokás kérdése, ez a fajta debil, kínai „humor” nem jön be, túl primitív. A Chinese Odyssey jó volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük