Kisaragi

??????2007-es, japán film (komédia, dráma, rejtély), rendezte: Yūichi Satō. Fsz: Shun Oguri, Yusuke Santamaria, Keisuke Koide, Muga Tsukaji és (természetesen) Teruyuki Kagawa. A forgatókönyvet Ryota Kosawa írta, aki az Alway Sunset on Third Street 1-2-3-t is. Trailer, első fele, második.

Tökéletes kamaradarab, 99%-ban egy szobában játszódik, ugyanazzal az öt szereplővel (plusz egy, akiről beszélgetnek). Ennek ellenére nagyon szórakoztató és izgalmas. Egy évvel egy sokadrangú bikinimodell, Kisaragi Miki öngyilkossága után az interneten megismerkedett – élőben még sosem találkozott – öt rajongója egybegyűlik az évforduló alkalmából egy tetőtéri szobában.

kisaragi2Egymást csak nicknévről ismerik, a fanklub vezetője Iemoto, aztán megjön Yasuo, “Kígyó”, Oda Yuji és “Eperlány”. Mondanom sem kell, hogy mindannyian férfiak. Megnézik egymás ereklyéit, fotókat, megosztják személyes emlékeiket. Majd ahogy egyre több információ gyűlik össze az egy éve történtekről, kirajzolódik a modell halála körüli rejtély, hogy nem is úgy történtek a dolgok, ahogy hitték. Sikerül-e megtalálni az igazságot?

Egy ilyen filmhez két dolog kell: jól megírt sztori és jó színészek. Szerintem megvolt, és az érdekes történet, a dráma mellé még jó poénok is akadtak.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.