Koreai programok május-június

sumkoncert

숨 [suːm] együttes tradícionális zenei koncertje az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest Rákóczi út 21.) Időpont: 2013. Május 1., szerda 18:00. A belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben! Kedvcsináló video.

kortarskorea

Koreai Kortárs Művészeti Kiállítás tekinthető meg a Koreai Kulturális Központban (1124 Budapest,Csörsz utca 49-51., vasárnap zárva) 2013. május 2. és június 28. közt. A vendéglátó városokban minden alkalommal más témát dolgoz fel az alkotócsoport. Magyarországon a Lánchíd ihlette meg a művészeket, melyre mint a két ország kulturális és művészeti területét összekötő szimbólumra tekintenek.

rakosmente

Koreai Kulturális Nap lesz május 4-én, szombaton, Rákosmentén (Bp. 17. ker) a Csekovszky Árpád Művelődési Házban és a Maros Moziban. Előbbiben 16h-kor koncert, utána ételkóstoló, valamint kiállítás, a moziban pedig filmvetítés lesz, 17:45-től. A belépés ingyenes, további info a plakáton.

nantaso

NANTA – koreai komikus főzőshow
2013. június 01. szombat, 16.00 és 19.00 óra
Helyszín: Millenáris Teátrum (Bp. Fény u. 20-22.)
Jegyek 3500 ill. 4500 Ft-os áron itt vásárolhatók.

A NANTA a koreai színháztörténet legnagyobb sikere, az előadás az egész világot meghódította, eddig több, mint 8 millió néző látta a világ 43 országának 280 városában. Ez  egy olyan szórakoztató főzőshow, amely mind a beszédet, mind a hagyományos hangszereket mellőzi: a színész-szakácsok kezében a kések, a serpenyők, a vágódeszkák, a kancsók alakulnak át hangszerekké, egyedi hangok hordozóivá. Bemutató klip.

Koreai filmklub: május 10. 18h

farkasfiu

A farkasfiú  (A Werewolf Boy, 2012)
Örökmozgó Filmmúzeum (Bp. VII. Erzsébet krt. 39.)
Belépő: 600 Ft. (diák: 450 Ft, nyugdíjas: 300 Ft.)

A kamasz Suni anyjával és húgával egy vidéki házba költözik. A lány egy éjszaka furcsa hangra lesz figyelmes, majd másnap egy vele nagyjából egykorú, vad külsejű és állatias viselkedésű fiúra talál. Az anyja befogadja a különös szerzetet, akitől Suni tart, de hamarosan szoros barátságot kötnek egymással. Amikor a ház tulajdonosának erőszakosabb énje megmutatkozik, kiderül, hogy a titokzatos fiú sem tudja visszafogni állati ösztöneit.

Kategória: KOREA, MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. Gianni szerint:

    +1 program: a Koreai Kulturális Központban havonta jelentkező filmklub pedig éppen a kortárs kiállítás miatt -a kiállítás idejére- átköltözik az Örökmozgóba. Szélesvászon rulz.

  2. YEZy szerint:

    Gianni meister, kikből szokott összetevődni a Koreai Filmklub közönsége? Ebből a filmből ítélve kirívóan magas lehet a 16 éves lánykák aránya… :) Mondjuk a japán filmklubban is viszonylag sokan szoktak lenni, pedig eddig még nem vetítettem 少女向け filmet egyszer sem…

  3. Gianni szerint:

    YEZy: a filmklub közönsége szerencsére nagyon vegyes, és ennek kifejezetten örülünk. A program is vegyes, mindig az előző filmtől lehetőleg erősen elütő darabokat választunk. Legutóbb egy fogyatékkal élőket és illegális bevándorlókat, valamint egy vegyes házasságból született kallódó kamaszt felvonultató társadalomkritikus dráma volt (Punch, 2011) úgyhogy most jöhet egy kis mainstream. ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük