Tomorrow’s Joe

ashitajoep

Ashita no Jo (2011, Japan). Ikki Kajiwara írta és Tetsuya Chiba illusztrálta, 1968-as manga alapján készült, amiből már számtalan anime film és sorozat is lett. A rendező Fumihiko Sori (Ping Pong, Vexille), a holnapi Joe szerepében pedig Tomohisha Yamashita látható, aki népszerű énekes-színész. Ellenfele a ringben Yusuke Iseya, edzője pedig, aki miatt a filmet megnéztem, Teruyuki Kagawa. Női főszereplő: Karina. Zene (mert az is jó volt): Reiji Kitazato és Tetsuya Takahashi. Fényképezte Keiji Hashimoto.

ashitajoe1 ashitajoe4

Joe Yabuki elkallódott, zűrös fiatal, folyton verekedésekbe keveredik, és ekkor fedezi fel egy iszákos egykori boxedző a nyomornegyedben. Joe kapásból a börtönben landol, ám újdonsült támogatója nem adja fel, és levelező oktatásba kezd. Joe közben megismerkedik – természetesen ökölcsapások által – egy néhai profi boxolóval a rács mögött, akivel kiszabadulásuk után majd a ringben tervezik rendezni a dolgaikat. Mindeközben egy gazdag család – a profiboxos hölgyismerősével az élen – le akarja dózeroltatni a nyomornegyedet…

ashitajoe6 ashitajoe5

Akkor most álljunk meg egy kicsit, hogy kitérjek Teruyuki Kagawára, akit nemrég a Mitsubishi vállalat alapítójaként láttam a Ryomadenben, nem igazán pozitív szerepben, és bár jó színész volt, arcra elég előnytelen alkat. Meg nem is fiatal. :) Ezután mint nindzsa köszönt vissza a Komyo ga Tsujiban, ahol kimondottan sármosnak tűnt már, és még inkább kitűnt színészi játékával. Egyébként jópár filmjét láttam még (Rurouni Kenshin, Tokyo Sonata, The Magic Hour, 20th Century Boys..), csak eddig nem foglalkoztam vele. Az a típus, aki többnyire csak mellékszereplő, de alkalmasint szinte “ellopja a showt”.. Még kis, gagyi szerepekben is színvonalasat alakít, egész’ meglepett a Himitsu no Akko-chanban, mint varázstükörország hírnöke. Így aztán most sorra nézem a filmjeit, és a fentiben sem kellett csalódnom. Apja egyébként neves kabuki színész.

ashitajoe2 ashitajoe3

Ebben a filmben amúgy sokáig fel sem ismertem, mivel kiálló fogú, félszemű, kopasz részeget alakít. Mindenesetre megérte megnézni, mert jó volt a történet, és a többi szereplő is igen jót alakított. A rendezés, a film képvilága is említésre méltó, nagyon szépen indult, hangulatos, stílusos. Talán a képregény-eredet is egyedivé tette a látványt, de lehet, hogy anélkül is ilyen jó lenne. A kosztümök, a helyszín, a beállítások, minden olyan szép. Nézzük meg!

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.