Castle of Owls

owlscstOwl’s Castle (Ninja hicho fukuro no shiro, 1963), japán filmTrailer. Rendező: Eiichi Kudo. Fsz: Ryûtarô Ôtomo, Minoru Oki, Hizuru Takachiho, Chiyoko Honma, Chôichirô KawarazakiRyotaro Shiba regénye alapján. Ugyanebből egyébként 1999-ben is készült egy szintén Owl’s Castle c. film Masahiro Shinodától.

A közelgő nindzs-filmhét kedvet adott a témához, és erre a filmre akadtam rá youtube-on, ahol épp a múltkor bemutatott könyv szerzője ajánlotta, mint viszonylag autentikus alkotást. Hogy a történelmi, valós helyzetekhez, vagy a közönség képzeletében élő képhez képest hiteles-e, nem tudom megmondani, de a sztori érdekes, fordulatos, árulással, bonyolult kapcsolatokkal teli, és az írója díjat is nyert vele.

Tényleg a színvonalasabb filmek közé sorolnám a témában, ha lehet ilyet egyátalán, a színészek, a hangulat jók, és az akciórészek sem túl bénák. A klasszikus ruhákat, maszkokat láthatjuk, és természetesen a kastély falán is fel fognak mászni. Látszik, hogy csak színészek játsszák a szerepet, nem is túl sportosan, miközben szuperképességekkel vannak felruházval, de legalább nem röpködnek, és nem is túl hihetetlen vagy zavaró az egész, mert inkább a történet van a középpontban. Ez pedig csata, mészárlás, bosszú, Iga vs. Koga, “hivatás” vs. szerelem, a 16. század végén. A történelmi filmek kedvelőinek is ajánlom, meg mindenki másnak.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.