Koreai fagyi

Épp egy brooklyni, japán kisboltban voltam végső, elkeseredett vadászaton zöldteás kitkat után, amikor kiderült, hogy volt nekik, de elfogyott.. (Epres felnőttest vettem, nem rossz, de már szinte túl savanyú.) Bánatomban kiraboltam a fagyasztópultot, mochifagyik stb, és vettünk egy szelet dinnyés fagyit is. Épp csak beleharaptam útközben, s egyből bezsongtam, hogy azonnal forduljunk vissza, csak kiugrok járó motorral, de kell még! Ehhez még nem árt azt sem tudni, hogy utálom a dinnyét. :)

melon bar melona

Vagy legalábbis utáltam, eddig a napig. A sárgadinnyével még hadilábon állok, túl erős az íze, de a “zöld sárgadinnye” már eléggé bejön, csak tudnám a nevét :) Honeydew (vs. cantaloupe). A görögdinnyét önmagában szeretem, de ez most más téma. Hazaérvén aztán kiderült, hogy nem is japán, hanem koreai termék, és többen is gyártják. Az elsőként próbált Melon Bart a Haitai, a Melonat pedig (amiből más ízek is vannak) a Binggrae. Utóbbit 1992-ben dobták piacra Koreában, és azóta is nagyon népszerű. A kettő egyébként nemcsak kinézetre, de ízre és állagra is szinte azonos.

A trükk, amellett, hogy ennek a gyümölcsnek szinte tökéletesen sikerült utánozni az ízét, a jégkrém tejes, krémes, tömör, így szinte ugyanolyan állagú és hatású, mintha egy igazi gyümölcsbe harapnánk bele (csak elég hideg). Sikerét talán jelzi, hogy nemcsak japán boltban – és természetesen koreai üzletekben -, de néhány amerikai szupermarketben is lehet kapni. Magyarokról nem tudok, de a 2. kerületi koreai/japán boltban megnézhetné valaki. :)

Kategória: Gasztro, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.