Basilisk

A Basilisk sorozat alapját Futaro Yamada 1958-as, A Kóga nindzsa-tekercsek c. regénye képezi, amelyből Masaki Segawa készített mangát, 2003-ban jelent meg. Majd ebből lett a Gonzo Stúdió égisze alatt sikeres animesorozat 2005-ben, ami 24 db. 24 perces részből áll. Fumitomo Kizaki rendezte.

A történet a 17. században játszódik, amikor is a két ellenséges nindzsaklánt hosszú, ám nem túl idilli békesség után ismét egymásnak ugrasztják, és valami mondvacsinált okkal végre újból elkezdhetik írtani a másik félt. Pedig a szerelmesek is már majdnem összejöttek..

A történelmi háttér lényegtelen, a sztoriban csak épp megy egy banda harcos valahová, találkoznak a másikakkal, pár perc villódzó akciójelenet, aztán mire a viszonylag kiforrott karaktereket megismernénk, már repül is a fejük. Pedig dícsérték a sorozatot, nem nagyon értem, mitől volna jó, az ötödik részre végképp meguntam, és nem is látványos, vagy legalábbis nem valami szép. Csomó furcsa lény van benne, mégfurcsább küzdelmekkel, méteres nyelvvel harcoló, végtagnélküli gnóm stb. Az epizódok mind egy kaptafára készültek, és az egésznek se füle, se farka.

A bejegyzés kategóriája: ANIME, FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. NJoco szerint:

    Nekem a Shinobi c. film irányította rá a figyelmem, épp meg akartam nézni.
    De azt hiszem ezután nem teszem :)

  2. asiafan szerint:

    [NJoco] azért egy próbát megér, hátha …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük