Holdújév Fesztivál

2013. február 10-én távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek, sportolók együtt köszöntik a Kígyó Évét a Holdújév Fesztiválon. A rengeteg program közt lesznek akrobaták, kínai zene, harcművészeti bemutatók, kalligráfia, festészet, tea, kiállítások, előadások, gyerekprogramok és természetesen oroszlántánc. A műsor február 10-én, vasárnap 10.00 órától kezdődik a Millenáris Park B csarnokában (Budapest, II. Kis Rókus u. 16–20.), a belépés ingyenes.

Ízelítő a programból: 19h-tól világhírű, kínai akrobatacsoport tart bemutatót. Az 50-es években alakult  GuangXi Akrobatikus Társulat már az egész világot bejárta, és a kínai cirkuszművészet több ezer éves hagyományainak megőrzését és megújulását tűzte ki célul.

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas programot ígér az Átváltoztató-sarokban, ahol bárki pár perc alatt meseszép, hagyományos kínai ruhába bújhat, fotósuk pedig gondoskodik arról, hogy mindenki számára örök emlék maradjon ez a nap!

Megrendezésre kerül a Holdújév Kupa is, Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség égisze alatt, a verseny mellett bemutatókat is tartanak. Az eseményen közreműködő tájcsi iskolák gyakorlatait is kipróbálhatjuk. A harcművészetek iránt kevéssé érdeklődők pedig pingpongozhatnak.

A nyugalomra vágyók kellemes perceket tölthetnek el, miközben megismerik a keleti teázás művészetét. Az 1000 Tea Teaházzal közösen a kínai és ázsiai teafajták és eszközök, valamint különleges eljárások (jellemzően a teasütés és eszközök) bemutatói várják a látogatókat.

Részletes program itt.

Kategória: KÍNAI, MŰSOR | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.