The Thieves

Dodookdeul, Tolvajok (2012), dél-koreai akciófilm. Rendező: Choi Dong-Hun. Fsz: Kim Yoon-seok, Lee Jung-jae, Kim Hye-soo, Jeon Ji-hyun, Kim Soo-hyun, Simon Yam, Derek Tsang, Angelica Lee. Zene: Jang Young-gyu. A film eddig a második legnagyobb bevételt hozó dél-koreai film, megközelítve az első, a The Host nézettségét.

Van egy banda, profi, koreai rabló, akik bámulatos trükkökkel szereznek meg értékes műtárgyakat. Egyszercsak egy régi ismerős, Macao Park hívja el őket egy nagy melóra Makaóba, akivel a börtönből épp kiszabadult széftörőnő, Pepsee is szívesen találkozna, hogy rendezzék múltbeli ügyeiket. Hongkongban találkoznak, ahol egy helyi csapat is csatlakozik a gárdához, hogy elinduljanak megszerezni a nagyértékű gyémántot, amit nemcsak ellopni csoda, de eladni sem lesz könnyű, mert egy titokzatos, befolyásos bűnözőé. Persze, a rendőrség is érdeklődik az ügy iránt.

Megkerülhetetlen a filmet az Ocean’s Elevennel összevetni, bár maga a téma, a gyémántrablás egy profi bandával, nem olyan egyedi dolog. A rendező azt nyilatkozta, hogy sosem gondolta a fenti, hollywoodi filmre, amikor ezt készítette, inkább korábbi alkotásaihoz áll közel, mint pl. a The Big Swindle és a Tazza: The High Rollers, és különben is, nagyobb szerepe van a filmben az érzelmeknek. A színészek tényleg jók, és van is dráma, a sztori érdekes, az akció szórakoztató, szóval, nem rossz film. De hogy mire fel a nagy hype, azt nem értem, de hát a hype az már csak ilyen. Trailer.

Kategória: FILM, KOREA | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük