The Silent War

2012-es, kínai-hongkongi dráma, thriller. Rendezők: Felix Chong, Alan Mak, főszereplők: Xun Zhou, Tony Leung Chiu Wai, Mavis Fan. Zene: Chan Kwong-wing. A Golden Horse Film Fesztiválon négy díjra jelölték, de nem nyert. A film Mai Jia regényén alapszik (címe „Plot Against”), akinek egy másik írásából készült az 2009-es The Message c. film.

Az 1950-es években játszódó kémfilm főhőse, akit Tony Leung alakít, gyermekkorában vakult meg, és egy zongorahangolóval dolgozik, amikor az állam egy titkosügynöke (nő) felbéreli, hogy egy rejtett bázison kamatoztassa különlegesen érzékeny hallását. A lehallgatással foglalkozó helyen a férfi dolga, hogy további, titkos morzecsatornákat halljon ki a rádiójelekből, a potméter tekerésével aztán még azt is ki tudja fantáziálni, hogy a túlvégen hol és milyen emberek kopogtatják a tititátát. Ahogy talán már a sztoriból is sejthetjük, a „csendes háború” nem negy nagy durranás. A színészektől sem kívánt sokat a szerep, bár némi személyes dráma és szerelem is felmerül, igazából alig történik valami. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. katka50 szerint:

    A The Message nekem is jobban tetszett. Árnyaltabbak voltak a karakterek és élethűbb volt a történet is. Magyar feliratot az Ázsiafilmen talál hozzá, akit érdekel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük