Tai Chi 0 és Hero

2012-es, kínai, harcművészeti jellegű, talán viccesnek is szánt akciófilmpár, Stephen Fung rendezte, aki eddig inkább színészként alakított (nem túl nagyot), bár rendezései közül a House of Fury jól sikerült. A sztorit (ami bénasága ellenére jó is lehetett volna) Chen Kou-fu írta, aki pl. a Detective Deet is. Főszereplők: Yuan Xiaochao, William Feng, Eddie Peng, Angelababy, Shu Qi, Daniel Wu, Tony Leung Ka-fai. Bár színésznek amatőr, a főhős, Yuan Xiaochao, harcművészként aranyérmes volt a 2010-es Asian Games wushu bajnokságon. A verekedéseket Sammo Hung koreografálta.

Lu Chan homlokán van egy sötétedő kinövés, amitől verekedéskor méginkább bekattan, de hogy ne omoljon össze az egészsége, inkább tai chit kéne tanulnia, ám azt nem akarják a Chen faluban lakók idegennek átadni. Ott viszont épp egy vasútvonalat akarnak áthúzni, így nyugati segítséggel mindenféle gépek támadnak rájuk.

Debil filmek rossz színészekkel, gyenge sztori és rendezés, a drótokat és effekteket leszámítva viszont értékelhető verekedésekkel. Ha nem vesszük komolyan, egész szórakoztató, bár az első rész egy nagy nulla :), a második egy árnyalatnyival jobb, de nem veszít semmit, aki kihagyja. Trailer.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. ikuko szerint:

    nagyon béna konkrétan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük