Szavazz!

Szavazz az év ázsiai filmjére, vagy ha nincs a listán, meséld el! Boldog karácsinyt!

Kiegészítő lista

 

És a végeredmény: Raid (10), The 13 Assassins (6), The Flowers of War (5), Ai to Makoto (3), Jiro Dreams of Sushi (2), Scabbard Samurai (2), Pieta, The Woodman and the Rain, Russian Coffee, Ace Attorney, Hara-Kiri, From Up on Poppy Hill, Painted Skin, Flying Swords of Dragon Gate (1-1).

Kategória: WEB | A közvetlen link.

Eddig 11 hozzászólás érkezett

 1. Hysteria szerint:

  huhh. nehéz választás:)van egy-kettő ami még kimaradt

  viszont idén abszolút kedvenc volt nálam a Life Without Principle (Johnnie To)
  és a Painted Skin: The Resurrection-t is szerettem

 2. asiafan szerint:

  [Hysteria] oh, a Painted Skin 2-t csak a végén vettem ki a listából, mert általánosságban nem voltak oda érte a népek, nekem is tetszett. Van egy pár, amit még nem láttam, a Life Without Principle is várólistás, csak ritkán van dráma hangulatom..

 3. YEZy szerint:

  Mi alapján válogattad őket? A fele 2011-es, de még 2010-es is van benne… :)
  Ezekből a Kiseki és a Woodsman and the Rain a legjobb, a Raid, az Ichimei és a Smuggler meg max. közepes, de utóbbi inkább az alatt.
  Ha mehetnek az idén látott 2011-esek is, akkor lazán beférhetnének ezek a listára: A Simple Life, Moteki, Train Brain Express, Vulgaria, Thermae Romae, Admiral Yamamoto, Robo-G, The Second Woman, Love in the Buff, Milocrorze, Painted Skin 2, Kirin no Tsubasa, Doomsday Book, My Way, Helpless. Persze teljes 2012-es listát csak jövő szeptemberben lehet majd összeállítani, de ez minden évben így van. :)

 4. asiafan szerint:

  [YEZy] Olyan 2011-eseket tettem, amiket tavaly év végén még nem lehetett megnézni.. Amit láttam, azt a véleményem alapján, a többit hírből. :)

 5. Hysteria szerint:

  @YEZy a földrészek közti kiadásokban éves eltérések is lehetnek, szóval szerintem korrekt ez a lista. ezek azok a filmek, melyek elérhetőek voltak :)
  pl a Flying Swords of Dragon Gate is 2011-es, de japánba 2013-ba érkezik.
  (btw talán felkerülhetne a listára, hátha valakinek tetszett….:)

 6. asiafan szerint:

  Utólag már nem lehet hozzáadni, úgyhogy csináltam még egy listát, de jó lenne, ha mindenki csak egyet választana az összesből. :)

 7. katka50 szerint:

  Csak egyet lehet választani? Mivel a Floating City nincs a listán,
  így marad a Russian Coffee, bár aSimply Life-t és a Flower’s of War-t is szerettem. De tetszett az Andy Lau- Gong Li páros What Woman want-feldolgozása is.
  És a Smuggler nem is volt olyan rossz.
  Tényleg, a legrosszabbabbra nem lehet szavazni? Ha igen, a Doomsday-bookra ikszelek.

 8. asiafan szerint:

  [katka50] egyet.. Doomsdayt még nem láttam, de akkor már nem is fogom (mi baja volt?).

 9. katka50 szerint:

  Nehogy miattam hagyja ki bárki is! Én fordítóként elfogult vagyok, mert sokszor vissza kellett pörgetnem egy-egy jelenetet, ugye. Szóval:
  az első részben egy különös tünetekkel járó vírusfertőzés-valljuk be nem túl gusztusos- tüneteivel volt a baj.
  A második részben a zombis jelenetekkel, bár annak üzenetértéke vitathatatlan.
  A harmadik rész szerintem egyenesen beteg. A 8-as golyó, meg a világvége?
  Persze, a műfaj kedvelői joggal kérdezik, miért ne történhetne így?
  És mondhatnátok, hogy akkor miért álltam neki? Nos, hiszitek, vagy sem, szimpla kíváncsiságból. Érdekelt egy koreai film, amelyben a Teremtés Könyvéből idéznek. Ezután egy darabig nem fog…

 10. YEZy szerint:

  Érdekes, mennyire eltérőek a vélemények. :) A Doomsday Book 2012 legjobb koreai filmje volt, amit láttam (a Helpless, meg az As One mellett), igaz, ez nem nagy cucc, mert a többi abszolút felejthető közepes cucc volt. Az első fejezete még nem is annyira, de a második és a harmadik kifejezetten ötletes, még ha utóbbi eléggé kreténség is.
  Az év vége meg most kifejezetten erős volt. A Rurouni Kenshin is tetszett, a két Tai Chi is jó volt, igazi agyatlan látványfilmek, a Potechi és a Vulgaria is kifejezetten színvonalas lett. Még a közepesebb darabok (Lan Kwai Fong 2, Dangerous Liaisons, Diva) is legalább stílusosak. Soha rosszabb évet ázsiai filmekből és hol van még a vége… :)

 11. asiafan szerint:

  [YEZy] a Tai Chit mindenképp ajánlottam volna neked :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük