The Assassins

Tong que tai (2012), kínai, történelmi dráma. Rendezte: Zhao Linshan. Fsz: Chow Yun-fat, Liu Yifei, Hiroshi Tamaki, Alec Su, Yao Lu, Ni Dahong. Zene: Shigeru Umebayashi. A film kínai, és korábbi címe Bronze Sparrow Platform (铜雀台) volt, ami egy kastély teraszra utal. A történet a Han dinasztia idején zajlik, és – már megint – Cao Caoról szól, idősebb korában. A kancellár épp legyőzte Lü But és más hadurakat, és egy jóslat szerint köze lehet a császári dinasztia leváltásához is majd, ha össszeállnak a csillagok. Emiatt elég fontos embernek tartják ahhoz, hogy egy évtizeddel korábban elkezdjék kiképezni az elrabolt gyerekekből álló bérgyilkos csoportot, akik majd végeznek vele. Egyikük, persze, nő.

Szerintem azért nézek zsinórban rossz filmeket, mert a kedves olvasók nem kommunikálnak, és nem szólnak a jókról. Ez megint egy unalmas, mainland-kínai, történelmi tucatmű volt, amit még Chow Yun-Fat sem ment meg. A rendezés is gagyi, az imdb alapján elsőfilmesnek tűnik, és bár a díszletek, kosztümök alapján úgy tűnik, volt pénz a produkcióra, ez a minőségén nem látszik meg, felejtsük el. Trailer itt.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 7 hozzászólás érkezett

 1. YEZy szerint:

  Ezen ne múljon! :) Japán filmeket kell nézni, azok jók. A kínaiak nagyon szépek, de üresek, a koreaiak meg nagyon egykaptafásak. Thermae Romae? Robo-G? Admiral Yamamoto? Ezeket láttad?

 2. asiafan szerint:

  [YEZy] :) A thermae-n gondolkoztam, csak nem szeretem Hiroshi Abe kaukázusi fejét, bár rómainak pont elmegy..

 3. YEZy szerint:

  Akkor marad Yakusho Kouji, meg Hamada Gaku a másik kettőben. :) Van valami új Miike is (Ai to makoto), még nem sikerült időt szakítani rá, de hátha jó. Ott van még az Uchuu kyoudai (abban Oguri Shun van, ha ez számít), meg a Train Brain Express (Eita + Matsuyama Kenichi), szóval van választék bőven.

 4. asiafan szerint:

  [YEZy] Az asztronautást a képek s főleg a frizura alapján elvetettem. :) A Miike megvan, a vonatoshoz kéne felirat… Aki talál, szóljon, szintén keresem a Caught in the Webét, és a legjobban az At River’s Edge kéne, de azon elvileg dolgoznak.

 5. YEZy szerint:

  Amúgy magyarul értelmezhető az, hogy valakinek kaukázusi feje van? :) Lazán nagy szakállú, napszítta arcú, turbános emberekre asszociál róla mindenki…

 6. asiafan szerint:

  [YEZy] akkor kaukazoid vagy europid, fehérnek nem nevezném, és állítólag 100% japán, de ha ő az, akkor én is :)

 7. katka50 szerint:

  Én erre azt mondom, hogy indiai, vagy hongkongi filmeket kell nézni -abból is a társadalmi drámákat. Azok látványosak és általában jók is. Sőt! A minap láttam a 2005-s Dubai-t és a 2008-as Baler-t (fillipinok) azok is tetszettek.
  Engem ez a Thermae Romae most nagyon felcsigázott, bár ritkán nézek japán filmet. Neki is látok leszedni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük