Mismatched Couples

Mismatched Couples (1985), hongkongi romantikus vígjáték. Rendezte Yuen Woo-ping, főszereplők: Donnie Yen, Yuen Woo-ping, Wong Wan Si, May Lo, Anna Kamiyama, Dick Wei. A film legfőbb – és egyetlen – érdekessége, hogy Donnie Yen breakdance-el benne.

Az izgalmasnak nem mondható, de annál idiótább sztoriban Donnie egy iskolás srácot alakít, akinek egy osztálytársnője tetszik, de igazából a velük együtt lakó, fiatal pincérlányhoz fűzi őszinte vonzalom. A nővére is velük lakik, övé az étterem. Tanulás helyett a trendi srác fura figurákkal táncol a bulikban, meg feltűnik egy nagyon ügyefogyott, kungfus pasi is (a rendező), aki meg a nővérre hajt, de közben tányérokat tör, kifolyatja a ketchupot, meg hasonló, idejétmúlt humorfélék.

Az egészet, ha még nem lenne elég borzalmas, beteríti a nyolcvanas évek minden rettenete, a szörnyű ruhák, tupírozott haj, vállon hordott magnódeck, meg a tánc, ami nem tudom, akkor komolynak vagy komikusnak számított-e, de ma már nincs rá szó. A mozgások, kisebb verekedések koreográfiája viszont elismerésre méltó. A zene is tragikus, és túlvezérelt, úgyhogy minden adott a retro feelinghez. Aki erre gerjed, az élvezze, mindenki más nyugodtan kerülje el.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Eddig 4 hozzászólás érkezett

 1. YEZy szerint:

  Ez igazi nekem való film lesz. :)

 2. asiafan szerint:

  [YEZy]: Gondoltam. :)

 3. Red13 szerint:

  Imádom! Főleg a zenéjét, igazi 80-as évek HK vígjáték.

 4. YEZy szerint:

  Na megnéztem tegnap végre. Az a határtalan lazaság, ami benne van, nagyon hiányzik a mai görcsös és erőltetett hongkongi filmekből. Akkoriban még tudták a szakik (igen, Yuen Woo-Ping is ezek egyike volt), hogy a könnyed szórakoztatással lehet a népet legkönnyebben becsábítani a moziba.
  Amúgy meg minden benne van, ami akkoriban menőnek számított, jó kis időutazás a múltba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük