The Sword Identity

Wo kou de zong ji (2011), rendezte Xu Haofeng. Fsz: Yang Song, Cheng-Hui Yu and Yuanyuan Zhao. Zene: Yang Zhang. Két rossz filmet láttam a napokban, a gyengébbik valószínűleg ez volt, mert úgy sikerült elfelejtenem, hogy tegnap este néztem meg. Persze, amúgy sem volt sztorija, de azért érdekesen volt rendezve, fényképezve, amolyan kungfu-fantázia videóklippnek, nulla mélységű művészfilmnek elmegy.

A hadsereg egy jól képzett tisztje kihívná a helyi harcművészeti vezetőket, akik csak elhajtják a fura kardjával, de végül mégis lesz harc. A lényeg, hogy amoly westernfilmes lassúsággal, mindenféle esztétikus szögből le- meg felemelik a gúlakalapos fejüket a szereplők, hogy belenézzenek a szépen komponált filmkockába valamelyik sarokból. Plusz végtelen kungfu-hangeffekt is van, csak úgy recseg-ropog a levegő a hangosan lóbált bambuszrúdtól, suhognak a kabátujjak.

Bár az is igaz, hogy a filmet nem gondolták komolyan, a szatíraként való értelmezésével csak az a gond, hogy nem vicces. A részletek, a karakterek egyénisége érdekessé tehetné még a filmet, ha nem aludnánk el rajta már az elején. Inkább csak különlegessége miatt nézhető, mondjuk műszaki boltba a tévéken pont jó lenne a háttérben, meg-megállni előtte. A rendező, Xu Haofeng egyébként saját könyvéből írta, vágta a filmet, és koreografálta is, ez az első ilyen munkája.
Trailer1, trailer2.

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.