Painted Skin 2

Hua Pi II (2012), azaz Painted Skin: The Resurrection 3D, kínai fantasy. Rendező: Wuershan. Fsz: Chen Kun, Zhao Wei, Zhou Xun, Yang Mi, Feng Shaofeng, Fei Xiang, Chen Tingjia. A 2008-as film folytatása csak kicsit kapcsolódik az elsőhöz, a két történet nem függ össze, csak Xiaowei, a fox spirit reinkarnálódik az újba, és a két női főszereplőt is ugyanazok alakítják. 131 perc.

A Well Go USA jóvoltából már sok, jelentős, ázsiai filmsiker eljutott az amerikai nézőkhöz, így a kínai boxofficet döntögető Painted Skin 2 bemutatóját is kitűzték augusztusra. A film jelenleg a legnagyobb bevételt generáló hazai film Kínában (112 millió dollár felett jár), bár ehhez talán hozzájárult, hogy éppen bannolták a külföldi filmeket, az élen Batmannel, így konkurencia nem volt.

csábító démon ronda ellenség barátnők

Azon viszont meglepődtem, hogy nem csak egyalkalmas, hanem egy héten át, napi négy vetítést is tartottak a filmnek New Yorkban és más városokban. Így aztán nem csoda, hogy hétfő délután 3-kor csak öten voltunk a teremben. :) A film előtt ázsiai trailereket nyomtak, nagyvásznon jól néznek ki, néhány újdonságot várni fogok (Tai Chi 0, The Bullet Vanishes). A közepes kóla egyébként 1 liter volt, de nem nagyon ittam belőle, mert alig bírtam felemelni…

összemelegednek a lányok szanszkritul hadováló, nomád varázsló

Az örök életért cserébe nincs könnyű dolguk a démonoknak, már az is, hogy emberi fomát öltsenek, több száz évbe kerül, és aztán, ha éppen emberré akarnak válni, az még nehezebb. Persze, a többség megelégszik az emberi szívek szószerinti elrablásával és elfogyasztásával, de mint a korábbi történetben is láthattuk, vannak kivételek. Az emberekkel való szerelmi kapcsolat azonban komoly következményekkel jár, pl. 500 évre jégbörtönbe fagyaszthatják a démonlányt, amitől aztán még jobban mániája lesz, hogy forró, emberi vér lüktessen az ereiben. Ehhez nem is kell más, mint egy olyan emberi szív, amelyet valaki önként ajánl fel neki. Lehetőleg még a következő napfogyatkozásig.

veszélyes vizeken a másik párocska

Démonunknak épp kapóra jön, hogy egy melegszívű (sic), hős admirális megmenti az “életét”, ám hamarosan kiderül, hogy az illető hölgy. Így aztán a megszokott bájolgás, a csábító szépség nem nagyon működik, másképp kell kavarni a dolgokat a kialakuló szerelmi háromszögben. A történet egész jó, drámai, érdekes karakterekkel, és jók a színészek is (főleg a nők), de a film lényegét azért a látvány jelenti. A téma, varázslatok, átalakulások miatt ez sok-sok cgi-vel is jár, de a kosztümök és maguk a szereplők is hozzáadódnak az élményhez (vegyük pl. a lányok közös fürdőzéseit). Akciójelenetek is vannak, meg persze, romantika. A filmmel egyébként elsősorban a női nézőket célozták meg.

pedig jól áll neki a kék a vonzalom tárgya

Bár 2d-ben láttam a filmet, már az első képsoroknál megdöbbentő volt, mennyire térbeli a látvány, főleg a feliratoknál variáltak vele sokat, hogy majd elszédültem. A belső-mongóliai születésű rendező, Wuershan, előző filmjével, ami a The Butcher, the Chef, and the Swordsman volt, nem lopta be magát a szívembe, de ezt írjuk talán inkább a forgatókönyv számlájára. Az látszik, hogy főleg reklámok készítésével foglalkozott korábban, és szépművészeti múltja, animátor munkái is kapóra jöhettek ennél a filmnél, ahol a producerek főleg az eladhatóságra fókuszáltak. Az eredmény egy jó értelemben vett (ha van ilyen) kommersz, hangulatos, szórakoztató szellemtörténet, ami sokaknak tetszeni fog, de nem biztos, hogy maradandó alkotás. Nekem egyébként talán jobba tetszett az első, de már arra sem emlékszem. A film hatalmas, kínai sikere mellett a nyugati kritikák is mind elég pozitívak. Előzetes:

Kategória: FILM, KÍNAI | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.