Shinobido

2012, japán film. Rendező: Toshiyuki Morioka. Fsz: Aimi Satsukawa, Ryoichi Yuki. Trailer. A filmet az Edo Wonderland 25. éves évfordulójára készítették. Az Edo Wonderland – Nikko Edomura -, ami Nikkoban van, az Edo-kor témáját feldolgozó élménypark, többek közt nindzsa-bemutatóval is. Az ott látható, kisebb színdarabból született a történet: egy titkos nindzsafalu lapul a hegyekben, melyet ki akarnak írtani. A lány a városba megy, hogy információt szerezzen, és hamar közel kerül a barátságos szamurájhoz, aki szintén nem az, mint akinek látszik…

Nézzük, milyen várakozásokkal ül le a legtöbb néző egy nindzsafilm elé. Legyen alacsony költségvetésű – check. Buta sztori – check. Ellenséges klánok közti szerelemmel – check. Dobócsillag, maszk, futkározás – check. Természetfeletti erejű, repülő, el-eltűnő varázsnindzsákkal, ámulatos harci jelenetekkel, nevetségesen spriccelő, tonnányi vérrel. Ez sajnos nem jött össze.

Komolyan vették az amatőrmutatványt ugyanis, és realista akciókat kapunk, tűrhetően érzelgős, de azért irodalmi szinteket meg nem ütő drámával, béna színészekkel. Változatosságnak egész bájos, de nehéz megtalálni a helyét. Már az első jelenetben feltűnik, hogy a hősnő úgy fut végig a tetőn, mint akit már rég felmentettek tornából, és a lassú mozdulatok sem a drámai hatás miatt vannak, hanem mert csak úgy megy. De ha hozzászokunk a film esetlenségéhez, egész szórakoztató, és semmivel sem komolytalanabb, mint a “műfaj” többi filmje. Leszámítva azt a csoportos nindzsatáncot a faluban, amitől hirtelen olyan érzésem támadt, mintha bollywood filmet néznék… :)

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    A tetőn futás még hagyján, de amikor a két rosszcsonttal foglalkozik, az az igazi! :D
    Jópofák ezek a filmecskék amúgy, A Salvage Mice is tetszett.

  2. SzocsO szerint:

    Csak azért néztem meg, mert a fsz. nindzsalány a Ganbatte Ikimasshoi-ban szerepelt (nem a filmben, a sorozatban), és azt én nagyon bírom. Itt már a trailer megmutatta, mire számíthatok, nem is csalódtam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.