Kínai filmnapok

Kína közelről címmel tartanakk kínai filmnapokat július 3-4. közt az Uránia Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21. ). A vetítések ingyenesek! A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással vetítik. Program:

Júlus 3. (kedd):

18h díszterem, megnyitó – Szárnyaló öregek otthona (Full Circle)
kínai dráma, 104 perc, 2012. Rendező: Zhang Yang
A film érdekessége, hogy a benne szereplő idős művészek együttes életkora összesen 3000 év. A történet egy privát öregek otthonában játszódik, ahol bár gondos ellátásban részesülnek a bentlakók, mégsem érzik saját otthonuknak az intézményt.

Július 4. (szerda):

d.e. 9:30Anya (Mother), kínai dráma, 2012, r. Ning Cai.
A filmvetítés után közönségtalálkozó a film rendezőjével, Ning Cai-jal!
A 60-as évek természeti csapások által sújtott Kínájában több mint 3000 árva gyermek érkezik Sanghajból a belső-mongol sztyeppékre, ahol otthonra és új anyára lelnek, mongol nevet kapnak. Egyikőjük, egy Bi Lige nevű kisfiú egy évtizeddel később hírt kap valódi szüleiről, és útnak indul megkeresni őket..

d.e. 10h – A majomkirály – Nagy felfordulás az Égi Palotában, animációs film, 2012.
Rendező: Wan Laiming, Tang Cheng
Az alkotás Wan Laiming, a kínai film és animáció nagymestere klasszikus alkotásának felújított verziója. A gyönyörűen illusztrált film Xi You Ji „Utazás nyugatra” című irodalmi klasszikusának feldolgozása, amelyben a pajkos Szun-Vu-kung majomkirály betör a Sárkánypalotába, hogy elvegye a Tengeristen aranypálcáját, hogy azzal felforgassa az Égi Palotát.

d.e. 10:30 – Szárnyaló öregek otthona (Full Circle), dráma, 2012.
Rendező: Zhang Yang
A film érdekessége, hogy a benne szereplő idős művészek együttes életkora összesen 3000 év. A történet egy privát öregek otthonában játszódik, ahol bár gondos ellátásban részesülnek a bentlakók, mégsem érzik saját otthonuknak az intézményt.

13:45 – Igen, akarom (I do), vígjáték. 2012.
Rendező: Sun Zhou.
Főszereplője a 32 éves Tang Weiwei, egy tervező vállalat sikeres vezetője, magánélete azonban kevésbé szerencsés, hiszen magányos. Várandós barátnője, Jin Xiaoling lehetséges férjjelölteket keres neki az interneten, ráadásul vakrandikat is szervez.

14:00 – A hegy körül (Kora), 2011.
Rendező: Du Jiayi
Mire a tajvani Zhang Shuhao befejezi az egyetemet, bátyja tragikus körülmények között meghal. A fájdalomtól kábultan, véletlenül talál rá testvére biciklis naplójára és ekkor fogadalmat tesz: megvalósítja bátyja álmát és teljesíti a Yunnan–Tibet útvonalat. Útközben megismerkedik a kerékpáros Li Xiaochuannal és együtt folytatják útjukat Lhászába. A túra mindkettejük életét örökre megváltoztatja.

16:15 – A nagy mágus (The Great Magician), 2012.
R: Derek Yee. Fsz: Tony Leung
A XX. század elején, a Csing-dinasztia uralkodásának végén járunk, amikor Japán megpróbálja elfoglalni Kínát, a hadurak pedig már több éve harcban állnak egymással. Lei Daniu fő segítőjével, Liu Kunshannal együtt katonák toborzásába és lovak begyűjtésébe kezd, hogy lecsendesítse az országban uralkodó káoszt és visszaállítsa a rendet. A fővárosban eközben egy titokzatos mágus, Zhang Xian jelenik meg..

18:30 – A szerelem nem vak (Love is Not Blind), romantikus vígjáték, 2011.
R: Teng Huatao
A jól menő esküvőszervező Huang Xiaoxian álmában sem gondolta volna, hogy barátja, akivel már hét éve együtt van, váratlanul a legjobb barátnőjével lép le. Kénytelen a szerelmi csalódáson túl még a munkahelyi stresszel is megbirkózni. A szerelme nélkül eltöltött időszak alatt végül olyan dolgokra is felfigyel, amiket korábban még csak észre sem vett.

20:30 A tangshani földrengés (After Shock), filmdráma, 2010.
Rendező: Feng Xiaogang
Tangshan, 1976 júliusa: kora reggel a Richter skála szerinti 7,8 erejű földrengés rázza meg és rombolja porig az északi-kínai várost. A katasztrófában több mint 240 ezer lakos hal meg, köztük Deng Fang édesapja. Eközben anyja nehéz döntés előtt áll: választania kell, a föld alatt szintén csapdába került lánya és fia között. Mivel fogytán az idő, és a törmelék alól csak fia hangját hallja, úgy dönt, őt menti meg. Nem tudja, hogy lánya valójában tudatánál van, és végül ő is túléli a katasztrófát. Örökbefogadják, majd 32 év múlva egy újabb földrengés elveszett családjához vezeti.

Kategória: KÍNAI, MŰSOR | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Nahát, mik vannak… :) Amiket láttam ezek közül, azok jók voltak (I Do, The Great Magician, Aftershock), kár, hogy egyik nap se érek rá…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.