Mos Burger

Létezik a gyorsbüfé és a gourmet, éttermi hamburger közt egy remek átmenet, amikor frissen, friss alapanyagokból készül a kitűnő hamburger, de mégis gyorsan, flanc nélkül megkapjuk. Amerikában több lánc is képviseli ezt, pl. a Shake Shack, Five Guys, ahol a legjobb hamburgert lehet enni, és hasonló elven működik a japán MOS Burger is, amire már rég kíváncsi voltam, és amit semmiképp nem lehet egy lapon emlegetni a McDonaldsszal.

először Kiotóban próbáltam

Ez a cég tényleg japán, a neve (モスバーガー Mosu bāgā) a Mountain, Ocean, Sun (hegy, óceán, nap) rövidítése, és a meki után a második legnagyobb gyorsbüfé-lánc az országban. A környéken is terjeszkedik, Tajpejben konkrétan 3x annyit láttam belőle, mint Tokióban. Szingapúr, Thaiföld, Hongkong.., és egy már Ausztráliában, Koreában is nyílt. Japánban kb. 1300 üzletük van, a cég pedig épp 40 éves. Vannak kávézóik, ill. a cégcsoportnak más üzletei. De térjünk a lényegre: a menü és a burger. A pultnál rendelünk, majd megkapjuk, vagy kihozzák, ill. sorszámot adnak, ez helytől függ, de a lényeg, hogy az igényesen, jó alapanyagokból készülő kaját ezután kezdik el elkészíteni frissen, és ez alatt nem a burger összelegózását értem, hanem a hússütést stb. Én az eredeti Mos cheeseburgert kóstoltam, és nagyon finom, különleges íze van a szósztól, nem is tudom, mi van benne, de jó.

mosu chízu baagaa

A krumplin kívül sok más dolog is van a menün, pl. leves, reggeli kaják, saláta, szenvics, sütemények.. És van mindenféle speciális, japán hamburger is, pl. csirke currys vagy rizses, amelyiknek a “zsömléje” van rizsből. Az üdítők közt is akad dinnyés és fehérszőlős. Az árak barátiak, egy reggeli kávét hotdoggal 190-ből megúszunk, egy hamburger 320, a menü (krumpli, kóla) +320, minden ilyen párszázba kerül. おいしい

Kategória: Gasztro, JAPÁN | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük