Castle Under Fiery Skies

Katen no Shiro (2009, Japán), történelmi film. Rendezte Mitsutoshi Tanaka. Fsz: Toshiyuki Nishida, Saki Fukuda, Kippei Shiina, Shinobu Otake. A történet alapja Kenichi Yamamoto 2004-es regénye (Katen no Shiro).

Ácsoknak mindenképp ajánlom a filmet, róluk szól, meg az Azuchi kastély építéséről. A kíváncsiság megöli a macskát ill. a filmélményt, így én már az első percben utánanéztem a wikin, hogy mi a helyzet a kastéllyal, amit egy kicsit sajnálok, mert ezután kellett végigkísérni 2 óra 20 percen át az ácsolását. Jobb film lehetett volna, ha kicsit rövidebb, pedig jó a sztori, egy-két karakter és színész is, érdekes a téma, a megközelítés, és azért élveztem. Ami még rontott rajta eléggé, az a (nem is túl csinos) női szereplők pocsék játéka, különösen a kiscsaj (Saki Fukuda).

A filmben pozitív alakként megjelenő főúr, Oda Nobunaga 1576-ban kezdett egy nagyszabású kastélyt építtetni magának egy szerény, szentélyeket építő, de kiváló ácsmesterrel és csapatával. A főhős (és főépítész) karaktere és dilemmái érdekesek voltak, de azt kétlem, hogy a történetnek sok valós alapja lenne a kastélyon kívül (bár az is más). Ilyen, 7-emeletes toronyra korábban mindenesetre nem volt példa, és a különféle részletek, gerendák mind politikai ügyekkel vagy emberi sorsokkal szövődtek össze. A kastély Kiotóhoz (mint főváros) közel, arra felügyelve, a Biwa tó partján készült, és nemcsak hadi célra, hanem palotának is berendezték.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig egy hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Jó kis film volt ez, nekem csak a vége felé a hirtelen a semmiből előkerülő repülő emberek nem tetszettek. :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük