A Man with Style

Azemichi no dandi (Japán, 2011) dráma. Rendezője Yûya Ishii, főszereplők: Tatsuya Fujiwara, Tomorowo Taguchi, Ken Mitsuishi. A rendező-író, Yuya Ishii fiatal kora (28) ellenére már számtalan filmet tud maga mögött, a 2010-es Sawako Decides díjakat is nyert.

Szívmelengető film, sok komikus, inkább keserédes jelenettel, poénnal. A főszereplő egy középkorú, idősödő férfi, aki két, egyetemre készülő gyerekével él egyedül. A felesége gyomorrákban halt meg évekkel korábban, a nagyobbik fiú 19 éves semmitevő, és 18 éves lánya is inkább a játékteremben lóg a barátnőivel. Csak költségtérítéses helyekre van esélyük bejutni, ami tovább stresszeli az elköltözésük miatt amúgy is rejtett krízisben levő apát, aki sofőrként egy szállítmányozó cégnél nem sokat keres. Addig aggódik, míg egy nap magán is a feleségét elragadó betegség tüneteit véli észlelni. Gyerekkori barátja, Sanada figyel csak rá, de eltérő helyzetük és személyiségük miatt sokat piszkálják is egymást. Mivel Junichinek se pénze, se rangja, egyedül az önbecsülés és a stílus marad számára elérhető érték, büszkesége viszont megnehezíti a kapcsolatát a környezetével. Nézzük meg, jó. Előzetes.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Ishii összes filmje nagyon jó és érezhetően egyre jobbak, összerakottabbak a rendezései. Az Azemichi no dandi is tökéletes, imádtam minden egyes percét, viszont a Sawako Decides az még ennél is ütősebb egy kicsit.
    Kiváncsi leszek a legfrissebb darabjára, a Mitsuko Delivers-re is, hogy mit hoz ki belől.

  2. asiafan szerint:

    [YEZy] ha jó lesz, majd mindenki kezdheti a kritikát azza, hogy „Ishii delivers” :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük