HeavensDust: The Sounds of Hope

Jó hír, hogy négy év után elkészült a japán zenekar új nagylemeze The Ashes Still Warm címmel, május 29-étől kapható ituneson. Most nem arról lesz szó, hanem amit már a koncerten is megvehettem, ami egy idén megjelent jótékonysági EP. A producer Trevor Kustiak, a banda pedig a lemezen található öt dalban más-más művésszel közösen zenél. Az album, illetve a róla még tavaly (online) megjelent single és klip bevételeit teljes egészében a földrengés és cunámi áldozatainak megsegítésére használják, amely téma a zenekart érthető módon közelről érinti.

A lemez (EP) hivatalos megjelenésére még várni kell, mint írják, el kellett halasztani, mert a nemzetközi adománygyűjtés mindenféle bonyodalmakkal jár. Az első single a “More Than This“, már elérhető róla (Amazon, iTunes), amelyben a HeavensDust mellett az Evans Blue (kanadai alterock zenekar) énekesét, Dan Chandlert hallhatjuk. Szép, fülbemászó, felemelő dal, itt a szövege.

A második, keményebb számban a HeavesDustból Shin “énekel” metálosan, és a közreműködő Dave Chavarri, az amerikai Ill Niño zenekar alapítója, aki korábban pl. a Pro-Painben dobolt. A shakuhachit leszámítva ez a zene talán a Panterára emlékeztet. Utána a Your Whispers jön, ez sem lazább, szintén főleg shakuhachival kiegészítve, és valami kellemesen koszos gitárhanggal. Bár a refrén dallamos. A férfi-énekes duó másik tagja ebben Kihiro, akinek az új zenekara LOKA névre hallgat, de talán a Supe énekeseként ismertebb (én legalábbis már hallottam róluk:), amely egy LA-ben honos, japán metálbanda. Ezt követi a Hayato Nishivel közös szám, Rise Will Come, ami már líraibb, zongorával indul. Vele már korábban volt a zenekarnak közös dala, és mivel hip-hop előadó, az eredmény amolyan linkin parkos, japán beütéssel. Az utolsó, ötödik szám az If I’m Lonely, ebben KAI_SHiNE szerepel, akiről nem tudok semmit, de japánul nyomja. Ez is kellemes dal, és az egész lemez jól sikerült, hallatszik rajta az odaadás.

Egyébként épp a napokban vettem le az adománygyűjtő linkeket, mert már nem működtek az oldalak. Pedig segítségre még akkor is van szükség, ha már az esemény hírértéke elfakult, úgyhogy akinek van egy dollárja vagy eurója jó zenére és jó ügyre, az vegye meg a single-t.

Kategória: JAPÁN, ZENE | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.