Osaka

Osaka Castle

Ahhoz képest, hogy Oszaka Kiotótól csak negyedóra shinkansennel (Tokióból három), egész más világ, mint amit eddig tapasztaltam. Vagy százszor mondtam magamban, hogy “wow”, annyira tetszett, és meglepett. Az egy dolog, hogy a lépcső másik, jobb oldalán állnak, ill. mennek fel, de teljesen emberi az egész. Aztán meg a sok ronda, tokiói pasi után itt most mindenki baromi jóképű volt, de még a vonatállomáson a pékség is szuper, egyszerűen minden jobb, szinte bánom a fővárosban töltött napokat (bár itt azért uncsibb lenne, de élhetőbb). Még a fű is zöldebb, szó szerint, kicsattan, és kellemes, pólóban izzadós, már kissé párás az idő.

Ami az arcokon kívül szembetűnt, az a normális öltözködés (persze, ha nincsenek az öltönyös androidok, nem veszem észre), van szemkontaktus, mindenki kedvesnek tűnik, az emberek beszélgetnek, és a vonal mentén sorbanállás helyett random tolulnak a metróba. Ja, igen, van külön női metrókocsi is, meg érdekes volt, hogy egyes állomásokat, úgy tűnik, cég szponzorál, pl. Umeda Yodobashi, és egyúttal bemondják a megállóval együtt, hogy ott mit vegyél. Az utcán, vonaton is segítettek tájékozódni, és a liftben egy bácsi magától hozzámszólt, hogy milyen meleg van, ugye, s honnan jöttem. De még az állatok is barátságosabbak, a parkban pl. nem akart megijedni tőlem a nagy varjú, pedig röptében szerettem volna lefotózni.

Csak egy programot terveztem délutánra, és sietnem is kellett, mert borús idő van, és a park is bezár, vagy legalábbis a kastély. Így is durva volt, már alig tudok lábra állni. Az Osaka kastély parkja ugyanis min. városliget méretű, és nagy vizesárok van körbe, egy-két híddal, meg erdő, sportpályák, egész más, mint ahogy a kistérképen elképzeltem, hogy majd honnan megyek. Sokan bringáznak, és tényleg baromi szép és zöld minden, plusz virágok. Körbeloholtam, aztán a Sakuramon hídon be, és meglett a nagy, fehér kastély. Az oldalsó lift kicsit elrondítja, de impresszív, nagy arany díszekkel. Kár, hogy borús volt, meg lógott az eső lába. Gyorsan elmentem még Shinsaibashi kerületet is megnézni, egyes részein kb. a helyi Ginzának tűnt, Rolex bolt stb. szép, széles avenuek mentén lehetne akár Bécs is, aztán kis utcák, négerek, amerikai divat, nyüzsgés, meg sok km-es, fedett üzletsor. Folyók is vannak, nagy, változatos város, kellemes atmoszférával.

A bejegyzés kategóriája: JAPÁN, Utazás
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.