Ghibli Museum

A Ghibli Stúdió múzeuma Mitakán, Shinjukutól 20 percre található, Tokióba utazva ne hagyjuk ki. A jegyvásárlás lehet probléma, csak elővétel van, külföldön a JTB utazási irodáiban, Japánban a Lawson közértekben kapható. Az iskolai szünetben, hétvégére hetekkel korább elfogy, hétközben jobb az esély. Felnőtt jegy 1000¥. Én itt vettem a bolt Loppi automatájából, ami japánul van, nem árt segítséget kérni. A jegy 10/12/14/16 órára szól, 30 percen belül kell bejutni, és a köv. turnuskor kidobnak, hogy ne legyen tömeg (így is volt, sok gyerekkel). Mitaka vonatállomástól 20p séta, vagy sárga, kidekorált shuttle busz visz a parkba.

A múzeumban, az épületen belül) tilos fotózni. Kint lehet, a bejáratnál Totoró vár, a tetőn pedig egy robot a Castle in the Sky-ból (kb. 6m magas, ott lehet fotózkodni), és van egy Ghibli cafe is, de nagy sor állt. A szuvenírboltban klassz dolgok vannak jó drágán. A Ghibli muzeumos Moleskine-nek nem tudtam ellenállni, meg egy totorós toll, de plüssfigurák, porcelán tányérok és kis modellek is vannak (Porco Rosso és Nauszikás repülő), amit máshol is láttam játékboltban. Az épület kb. 2×3 szintes, de a kiállítás nem sok, 4-5 szoba képekkel, kamerákkal, anime modellekkel, sztoriboardokkal, eszközökkel tele. Volt pl. egy totorós modellsorozat, ahol minden mozdulatra külön figura van, és amikor forgatják a porondon, mozogni kezd. Aztán a gyerekeknek van cicabusz, és most már vmi soecial exhibition keretében a felnőtteknek is, át lehet rajta menni, vagy leülni (és titokban fotózni bunkób:). Az előző tremben pedig a Chihiró étteremhez ülhetünk be a sok plasztik disznóhúshoz, ahol a szülők átváltoztak.

Ezen kívül még egy Miyazaki rendezte kisfilmet lehet megnézni a moziban, negyedórás, havonta változik. Most a Mon Mon the Water Spidert (Mizugumo Monmon) láttam, ami egy vizipókról szól, nagyon édes. Beleszeret egy hosszúlábú, repülő bogárba, ami a vizen siklik (bocs, most se bioszból, se magyarból nem vagyok fitt:). Maga az épület is szép, ghiblis, csigalépcsőkkel, lifttel, de kevesebb a néznivaló, mint amilyen nagy, és jó lett volna kicsit több figurát látni benne, tényleg inkább art múzeum, mintsem theme park. De mindenképp megéri megnézni, ha valaki szereti Miyazaki animéit, vagy akár csak érdeklődik a filmkészítés iránt.

Kategória: ANIME, JAPÁN, Utazás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük