Xinjiangi pop

Lehet, hogy a mindennapos, kínai népzene hallgatás (és játszás) hatására elferdült az ízlésem, de nagyon megtetszett most egy album. Xinjiangi (ujgur és tadzsik stb.) zenéket böngészvén akadtam rá eme albumra: 胡杨我从天山来 (Itt végighallgatható, és wma-ban ki is nyerhető, 01-12-ig..)

Hu Yang az előadó, és még az album címében sem vagyok biztos, mert a fentin kívül, ami egy keményebb, rockos dal, és arról szól, hogy a Tianshan hegységből jött az illető, szintén szerepel egy másik dal címe is a borítón, a 带上你的爱去新疆, ami valami olyasmi, hogy hozd el a szereteted Xinjiangba (Hszincsiangba). A szövege alapján leginkább turisztikai reklámdalnak tudnám elképzelni, de nagyon kellemes. :) Tevékről szól, ősi városokról a Selyemút mentén, és az ott húzódó, nagy és magas Tianshan hegységről, meg boldogság, éneklés, és a helyi lányok szeme…

Hallgassuk. – 带上你的爱去新疆

Vannak a lemezen lírai és rockos dalok is (mint az elsőként említett címadó szám, amire itt karaokézhatunk), és végigkíséri a kellemes, népi behatás, folk hangszerekkel, dallamokkal. Ez a legújabb, 2011-es album a fiatal kinézetű sráctól, aki 1981 novemberében született, Sichuan (Szecsuán) tartományban, vagyis pont nem a Tianshan hegységből jött :). A fenti a hatodik lemeze, két régit yesasian lehet kapni. Van egy saját kiadója is, mint producer. Ennek ellenére nem lehet valami nagyon ismert, mert angolul nulla infó van róla, és kínaiul sem sok. Természetesen mandarinul énekel, és elég jól is lehet érteni. Szerintem jó zene, remélem, másnak is tetszeni fog.

Kategória: KÍNAI, ZENE | A közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. Fabien szerint:

    Meglepően jó…

  2. asiafan szerint:

    [Fabien] ugye :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.