Scabbard Samurai

Saya Zamurai – Kardhüvely-szamuráj (2011) Japán. Író-rendező Hitoshi Matsumoto. Fsz: Takaaki Nomi, Sea Kumada, Itsuji Itao, Tokio Emoto.

Egy kardnélküli (de az üres hüvelyt azért viselő), gazdátlan szamuráj és 9 éves lánya menekülnek, mígnem a helyi uraság el nem fogja a párost. Az apa lehetőséget kap, hogy életben maradjon, ha a gazdag előkelőség szomorú kisfiát mosolyra tudja késztetni 30 napon belül. Ellenkező esetben harakiri. Elég népmesei történet, a vége már kevésbé, de a film erről a 30 – jobbára szánalmas – próbálkozásról szól. Nem is tudom már, hogy néztem végig, miközben a bénázásokról sejteni lehet, hogy viccesnek szánták, nem volt az. Hiába a komikus rendező, aki egyébként a Big Man Japant is alkotta, majd a 2009-es Symbolt, a komolyabb részeket leszámítva inkább fárasztó volt a film.

Kategória: FILM, JAPÁN | A közvetlen link.

Eddig 3 hozzászólás érkezett

  1. YEZy szerint:

    Gondolom nem lep meg, ha azt mondom, hogy minden pillanatát imádtam. :) Zseniális film, ahogy Matsumoto is az, én pedig az ilyen mozikért vagyok a japán filmek rajongója.

  2. asiafan szerint:

    [YEZy]: nem :) És a Dragon Gate..?

  3. YEZy szerint:

    Azt még nem láttam, errefelé nem adják a mozik… :) Mondjuk elég szkeptikus vagyok így látatlanban, tekintve, hogy milyen szar volt a többi mostani remake…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük