After the Flowers

Hana no ato (2010) japán, szamurájos dráma. A legfontosabb, hogy Shûhei Fujisawa novellájából készült, ő írta a Twilight Samurai, The Hidden Blade, Love and Honor, Yamazakura és The Samurai I Loved c. filmek történetét is, amelyek mind jó filmek. Rendező: Kenji Nakanishi, fsz: Keiko Kitagawa, Shuntarô Miyao, Kamejirô Ichikawa. A filmet 2010 márciusában mutatták be, csak japánul jelent meg (de végül készült hozzá angol fansub is). Trailer.

Az Edo-korszakban játszódó film főszereplője egy nő, aki a kor szokásaihoz képest kissé fiúsan nevelkedett, legalábbis nagyon érdekli a kardforgatás. A szokásos, évi cseresznyevirág-nézéskor a parkban összefut Eguchival, aki egy alacsonyabb rangú szamuráj, de a helyi dojo fő kardozója, és már hallott a hölgyről, ezért megbeszélnek egy barátságos mérkőzést bambuszrudakkal. A rövid viadalnak aztán hosszú szerelem lesz a vége, de persze, nem a lehetséges fajtából. Mindkettejüknek már le van szervezve a házasság, és a klánok politikai ellentétei is tragédiába sodorják Eguchit.

Lassú folyású, inkább a részletekre fókuszáló, és igen szép film, érdekes történettel, izgalmas drámával és karakterekkel. Ahogy az író többi műve, ez sem történelmi csaták, hanem személyes harcok közepette mutatja be a szamurájok életét. A hétköznapi szereplők hagyományok és törvények által szabályok közé szorított élete mégis rendkívülinek hat. A film hangulata pedig az első perctől magával ragadja a nézőt.

A bejegyzés kategóriája: FILM, JAPÁN
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Eddig 2 hozzászólás érkezett

  1. momo szerint:

    Ehhez hol lehet magyar feliratot találni???

  2. katka50 szerint:

    Igen, beütöd a géped keresőjébe, a film címét,+srt hu és kidobja a találatokat, release névvel együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük